Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Plavajoča jajca


Metka McCully Žigon
4. 5. 2024, 04.04
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

To jed navadno pripravlja moja mama in je izvrstna priloga, omaka k mesninam z žara. Pripravljena je res v trenutku.

6bd7a116ede39ddd4b92bf1c4246a0ec.jpeg
fotografija Pixabay
Jajca. hrana

Jogurt naredi jed lahko in osvežilno, drobnjak pa še okusnejšo. Uporabite le svež drobnjak. Če ga nimate, lahko narežete zelenje mlade čebule, čemaž, česnovko ali peteršilj. Meni je najbolj všeč z drobnjakom, ki ga dam res veliko.

Sestavine

·         1 ali dva velika šopka drobnjaka

·         1 lonček kisle smetane

·         2 lončka navadnega jogurta

·         olivno olje (par žlic)

·         sol, poper po okusu

·         4–6 v trdo kuhanih ali na oko pečenih jajc

Priprava

1. Jajca trdo skuhamo in pustimo, da se ohladijo. Če nam je ljubše, jih lahko spečemo na oko.
2. Drobnjak očistimo, operemo in res na drobno sesekljamo. V večji skledi zmešamo vse preostale sestavine: kislo smetano, jogurt, sol, poper, drobnjak in olivno olje.
3. Olupimo jajca (če smo jih v trdo skuhali) in jih prerežemo na pol. Položimo jih na zmes v skledi s prerezano stranjo navzgor. Če želimo, okrasimo s cvetovi drobnjaka. Postrežemo hladno iz hladilnika.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana,  št. 18, 29. april, 2024.

01_Jana_18.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.