Pice polžki
Sendviči so kot nalašč za prigrizek na pikniku.

Za 28 kosov
Priprava: 20 minut
Pečenje: 20 minut
Sestavine: 800 g pripravljenega testa za pico * moka za razvaljanje * 100 g sušenih paradižnikov v olju * 1 šopek origana (ali sušeni origano) * 150 g izkoščičenih črnih oliv * 200 g smetanovega sirčka * sol * poper * maščoba za pekač.
Priprava: Testo razdelimo na 4 dele. Vsak del razvaljamo na pomokani delovni površini v kvadrat s stranico 25 cm. Odcedimo paradižnike in jih na drobno narežemo. Sesekljamo olive, osmukamo origano. Razvaljano testo namažemo s sirčkom, potresemo s paradižniki, olivami in origanom. Testo zvijemo, vsak zvitek pa narežemo na 7 kosov – polžkov. S prerezano ploskvijo jih zložimo na pekač, prekrit s papirjem za peko. Papir po želji nekoliko namastimo, na primer z olivnim oljem ali maslom. Pekač damo v ogreto pečico in pečemo pice 20 minut. Teknejo tople, pa tudi ohlajene.
Nasvet: Sendviči so kot nalašč za prigrizek na pikniku. Izberemo kruh, ki se ne drobi, da ohrani obliko. Kruhke namažemo z zeliščnim maslom, gorčico, majonezo (ali mešanico gorčice in majoneze), s sirčkom, z omako pesto. Na to podlago damo tanke rezine pečene svinjine, šunko, salamo, dopolnimo pa s tankimi rezinami jabolk, s kislimi kumaricami, rukolo, pečeno papriko, pečenimi rezinami jajčevcev. Namesto z mesom lahko pripravimo sendviče tudi s sirom. Kruhke namažemo s sladkasto gorčico ali s sirčkom, obložimo pa na primer z mehkim kamamberjem in narezanimi suhimi figami ali pa izberemo sir gavda, ementalec ali edamec in zraven ponudimo orehova jedrca, suho sadje ali rezine odcejenih vloženih hrušk. Previdno: doma narejena majoneza je hitreje pokvarljiva kot kupljena. Tudi napol pečeno meso, na primer rostbif, se na vročini hitro pokvari.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se