Perutnina in kupica vina!
Ves november je čas za jesenovanje. Ob tem Slovenci najraje jemo kar perutnino, pri pripravi pa uporabimo vino, ki med kuhanjem ali pečenjem izpari.

Piščanec z vinom - coq au vin
Za 2 osebi
Priprava: 20 minut
Kuhanje: 40 minut
Sestavine: 100 g mesnate prekajene slanine * 650 g piščančjih prsi s kostjo * 150 g majhnih šampinjonov * 2 čebuli * 2 stroka česna * 1 žlica olja * sol * 3 dl rdečega vina * 1 dl perutninske juhe (iz kocke) ali jušne osnove * 75 g srebrnih čebulic (vloženih) * pol šopka peteršilja * 1 žlica prežganja za zgostitev omake.
Priprava: Slanino narežemo na kockice. Piščančje prsi podolžno prerežemo, vsako polovico pa prečno narežemo na 3 kose. Očistimo šampinjone. Čebulo in česen olupimo ter na drobno sesekljamo. V kozici z debelim dnom popečemo slanino, da postane hrustljava in izpusti maščobo. Poberemo jo iz kozice, na maščobo pa damo šampinjone in jih med mešanjem rjavo zapečemo z vseh strani. Solimo in poberemo iz kozice. Na maščobi rjavo opečemo kose mesa z vseh strani. Posolimo. Dodamo čebulo in česen ter na srednje močnem ognju med mešanjem pražimo 1 minuto. Zalijemo z vinom in juho ter pustimo, da zavre. Kozico pokrijemo in dušimo jed na srednje močnem ognju 30 minut. Medtem meso nekajkrat premešamo in obrnemo. Odcedimo vložene čebulice, sesekljamo peteršilj. Deset minut, preden je jed kuhana, damo v kozico slanino, šampinjone in čebulice. Omako v kozici zgostimo s prežganjem. Solimo in popramo po okusu, potresemo s peteršiljem in ponudimo.
Ostale recepte najdete v reviji Zarja št. 21, 10.11.2015
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se
