Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Naj recept Monike Avsenik: Svinjska ribica v gorčični omaki


Andreja Comino
22. 9. 2024, 05.00
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli

Monika Avsenik je nedavno požela bučne ovacije, ko je v razprodani puljski areni nastopila s slovitim tenoristom Andreo Bocellijem, ki zelo rad ponudi priložnost mladim in nadarjenim umetnikom. V kuhinji pa svoje goste najbolj navduši, kadar pripravi svinjsko ribico v gorčični omaki, postreženo s testeninami. Žal ji zadnje čase zmanjkuje časa za kuhanje, priznava. Tekst: ANDREJA COMINO foto: SHUTTERSTOCK

Svinjska ribica v gorčični omaki.jpg
revija Jana
Monika in njena svinjska ribica v gorčični omaki

Sestavine

  • 500 gramov svinjske ribice
  • 200 gramov gob (šampinjoni ali mešane gozdne gobe)
  • 2 žlici gorčice (dijonska ali polnozrnata)
  • 200 ml smetane za kuhanje
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 žlica masla
  • sol in poper po okusu
  • sveža zelišča (npr. timijan ali rožmarin) za dekoracijo (po želji)

 Priprava

1. Svinjsko ribico (lahko pa tudi kateri drugi del svinjskega mesa) narežite na medaljone debeline približno dva centimetra. Meso posolite in popoprajte po obeh straneh.

2. V veliki ponvi segrejte olivno olje in maslo. Na vroči maščobi popecite medaljone svinjske ribice na vsaki strani 3–4 minute, dokler ne dobijo lepe zlatorjave barve. Odstranite jih  iz ponve in začasno postavite na krožnik.

3. Pripravite še omako. V isto ponev dodajte na drobno nasekljano čebulo in jo pražite na zmerni temperaturi, dokler ne postekleni.
4. Dodajte nasekljan česen in pražite še minuto, da zadiši.
5. Dodajte gobe, nato pa v ponev vrnite medaljone svinjske ribice in jih premažite z gorčico. Nato prilijte smetano za kuhanje, vse skupaj dobro premešajte in pustite, da se omaka kuha na nizki temperaturi še 5–7 minut, dokler se ne zgosti. Po potrebi lahko dodate še malo soli in popra. Postrezite s krompirjem, testeninami, rižem ali kruhovim cmokom.

Še več slastnih receptov vas čaka v reviji Jana, št. 38, 17. september 2024.

nasl_Jana_38.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!
cloud

Trenutno

8 °C

Oblačno

nedelja, 16. 3

Deževno

4 / 10 °C cloud-rain

ponedeljek, 17. 3

Deževno

-0 / 7 °C cloud-rain

torek, 18. 3

Jasno

-2 / 6 °C sun-bright

7-dnevni obeti


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.