
Dvojna zmaga z jedmi iz enega lonca
Ko jed pripravimo v enem loncu, se okusi krasno povežejo med sabo, pa še manj umazane posode imamo na koncu. Dvojna zmaga! Tekst: L.J. Foto: PROFIMEDIA

Sladki krompir z gorgonzolo in češnjevim paradižnikom
Sestavine
- 3 veliki sladki krompirji
- olivno olje
- mlet česen
- 20 g gorgonzole
- kumina, pest sveže bazilike, sol, poper
- 300 g češnjevega paradižnika
Profimedia
Sladki krompir z gorgonzolo in češnjevim paradižnikom
Priprava
1. Krompir olupite, narežite na manjše kocke in položite na pekač. Dodajte oljčno olje, mlet česen, kumino, baziliko, sol, poper in dobro premešajte. Na vrhu posujte z naribano ali zdrobljeno gorgonzolo. Pecite 15 minut pri 200 °C.

2. Zdaj sladkemu krompirju dodajte češnjeve paradižnike in pecite še približno 10 minut.
Še več slastnih receptov za jedi iz enega lonca vas čaka v reviji Jana, št. 38, 17. september 2024.

Preberite tudi
Najbolj brano
Trenutno
8 °C
Oblačno
nedelja, 16. 3
Deževno
ponedeljek, 17. 3
Deževno
torek, 18. 3
Jasno
7-dnevni obeti