© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Nadevano piščančje bedro


Jana
23. 11. 2010, 13.01
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Postrežemo z bučnim pirejem na porovih rezancih.

Nadevano piščančje bedro

Sestavine: 4 piščančja bedra + 1 žemlja + 20 g masla + 40 dag šalotke + 60 g jurčkov + 1 rumenjak + 0,5 dl sladke smetane + sol + poper + peteršilj +  majaron; za pire:  400 g krompirja + 200 g rumene buče + maslo + sol + 320 g pora + 20 g olivnega olja.

Priprava: Piščančja bedra umijemo in izkoščičimo. Žemljo narežemo na majhne kocke.  V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo sesekljano šalotko, ji dodamo na grobo nasekljane jurčke, jih prepražimo in začinimo ter zmešamo z kruhovimi kockami.  Pripravljeni zmesi dodamo še začimbe, rumenjak  in smetano ter pustimo, da se žemlje dobro navlažijo. Nadev nadevamo v izkoščičena bedra v prostor, kjer je bila prej kost, jih spnemo z zobotrebcem in zlato rumeno spečemo v pečici.

Pire: Krompir olupimo in narežemo na večje kose, prav tako bučo, in oboje skuhamo v soljeni vodi.  Kuhano pretlačimo, dodamo vroče maslo in smetano ter dobro premešamo.
Na olivnem olju  na hitro prepražimo na rezance narezani por, malo podušimo, da se zmehča, in posolimo. 
 


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.