Nadevano piščančje bedro
Postrežemo z bučnim pirejem na porovih rezancih.

Sestavine: 4 piščančja bedra + 1 žemlja + 20 g masla + 40 dag šalotke + 60 g jurčkov + 1 rumenjak + 0,5 dl sladke smetane + sol + poper + peteršilj + majaron; za pire: 400 g krompirja + 200 g rumene buče + maslo + sol + 320 g pora + 20 g olivnega olja.
Priprava: Piščančja bedra umijemo in izkoščičimo. Žemljo narežemo na majhne kocke. V ponvi raztopimo maslo in na njem prepražimo sesekljano šalotko, ji dodamo na grobo nasekljane jurčke, jih prepražimo in začinimo ter zmešamo z kruhovimi kockami. Pripravljeni zmesi dodamo še začimbe, rumenjak in smetano ter pustimo, da se žemlje dobro navlažijo. Nadev nadevamo v izkoščičena bedra v prostor, kjer je bila prej kost, jih spnemo z zobotrebcem in zlato rumeno spečemo v pečici.
Pire: Krompir olupimo in narežemo na večje kose, prav tako bučo, in oboje skuhamo v soljeni vodi. Kuhano pretlačimo, dodamo vroče maslo in smetano ter dobro premešamo.
Na olivnem olju na hitro prepražimo na rezance narezani por, malo podušimo, da se zmehča, in posolimo.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se