Čokoladna slast
Za 12 porcijPriprava: 10 minutPečenje: 50 minut Sestavine: 200 g temne čokolade (70 % kakava) * 200 g masla * 5 rumenjakov * 20 g moke * ščepec soli * 5 beljakov * 200 g sladkorja * 2 žlički kakava v prahu.

Priprava: Čokolado sesekljamo z velikim nožem, skupaj z maslom jo damo v skledo, to pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Počasi segrevamo, da se čokolada stali. Skledo odstavimo ter z metlico za stepanje dobro premešamo maslo in čokolado. Dodamo 5 rumenjakov in vse skupaj stepemo z metlico v enotno zmes. Na vrh presejemo moko in dodamo ščepec soli. Na hitro premešamo. Iz beljakov in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg. Potem med stepanjem počasi dodajamo sladkor in stepamo še 2 minuti. Sladki sneg n a rahlo primešamo čokoladi zmesi. Tortni model s premerom 24 cm obložimo s papirjem za peko. V model naložimo čokoladno testo. Model postavimo v ogreto pečico (180 stopinj) in pečemo sladico 50 minut. Pustimo, da se popolnoma ohladi v modelu. Nato jo posipamo s kakavom, razrežemo in ponudimo s stepeno sladko smetano.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se