© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Čokoladna slast


Jana
23. 11. 2010, 13.57
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Za 12 porcijPriprava: 10 minutPečenje: 50 minut Sestavine: 200 g temne čokolade (70 % kakava) * 200 g masla * 5 rumenjakov * 20 g moke * ščepec soli * 5 beljakov * 200 g sladkorja * 2 žlički kakava v prahu.

Čokoladna slast

Priprava: Čokolado sesekljamo z velikim nožem, skupaj z maslom jo damo v skledo, to pa postavimo nad kozico z vročo vodo. Počasi segrevamo, da se čokolada stali. Skledo odstavimo ter z metlico za stepanje dobro premešamo maslo in čokolado. Dodamo 5 rumenjakov in vse skupaj stepemo z metlico v enotno zmes. Na vrh presejemo moko in dodamo ščepec soli. Na hitro premešamo. Iz beljakov in nekaj zrn soli stepemo čvrst sneg. Potem med stepanjem počasi dodajamo sladkor in stepamo še 2 minuti. Sladki sneg n a rahlo primešamo čokoladi zmesi. Tortni model s premerom 24 cm obložimo s papirjem za peko. V model naložimo čokoladno testo. Model postavimo v ogreto pečico (180 stopinj) in pečemo sladico 50 minut. Pustimo, da se popolnoma ohladi v modelu. Nato jo posipamo s kakavom, razrežemo in ponudimo s stepeno sladko smetano.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.