Moj najljubši recept: Energijske kroglice iz divjih rastlin
Urša Belak živi precej drugačno življenje od večine. S podobno mislečimi sobiva v stiku z naravo, je samooskrbna, na njihovem posestvu Sobivanje v naravi v okolici Ljubečne pa se tudi vedno kaj zanimivega dogaja. Tako so nedavno vodili delavnico o pripravi hrane iz divjih rastlin. Uršin najljubši recept je za prav posebne energijske kroglice. Tekst: L. J.

Sestavine
divje rastline (regačica, marjetice, listi bršljankaste grenkuljice, meta, kamilica, po želji še kaj drugega)
maščoba (maslo ali kokosovo olje)
koščki suhega sadja (suhe hruške, datlji, rozine …)
nasekljani oreščki
med
čijina semena

Priprava
1. Orehe, rozine in divje rastline narežite na zelo majhne koščke ter dajte v skledo.
2. Dodajte maslo ali kokosovo olje in med.
3. Z roko vse skupaj premešajte in iz tega oblikujte eno veliko kroglo. Iz nje naredite manjše kroglice (velikosti kroglic rafaelo).
4. Najbolje je, da kroglice čez noč stojijo v hladilniku, da se strdijo. Če bi jih radi pojedli takoj, vanje dodamo čijina semena, da je struktura bolj povezana in ne razpadejo.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se