Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Mesne jedi za praznične dni


K. K.
15. 12. 2015, 00.33
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:59
Deli članek
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Od sočnega rostbifa do piščančjih ruladic

k_meso_piscancje_rulade.jpg
Piščančje rulade s špinačnim nadevom

Piščančje rulade s špinačnim nadevom

Za 4 osebe

Priprava: 25 minut

Pečenje: 35 minut

Sestavine: 4 polovice piščančjih prsi (brez kože in kosti) * 300 g špinačnih listov * 80 g kisle smetane * 80 g nadrobljene gorgonzole * 4 stroki česna * 1 rdeča paprika * poper * 8 rezin prešane slanine.

Priprava: Pečico segrejemo na 190 stopinj. Špinačo očistimo, operemo, damo v kozico, pokrijemo, pristavimo in počakamo, da se sesede in izpusti vodo (3 minute). Dobro jo iztisnemo na cedilu in na grobo sesekljamo. Zmešamo jo s kislo smetano in z nadrobljeno gorgonzolo. Papriko očistimo in narežemo na trakove. Piščančje prsi damo med dva sloja kuhinjske folije. Potolčemo jih z valjarjem, da jih sploščimo v zrezke, debele od 2 do 2,5 cm.  Piščančje zrezke zložimo na delovno površino drugega poleg drugega. Vsakega obložimo s špinačnim nadevom, na špinačo pa položimo od 2 do 3 trakove rdeče paprike. Zrezke nato zvijemo v rulade. Vsako rulado zavijemo v po 2 trakova prešane slanine in spnemo slanino z zobotrebcem. Rulade zložimo v plitvo ognjevarno posodo. Postavimo v vročo pečico in pečemo (brez pokrova) 35 minut. Nato zvišamo temperaturo na 240 stopinj in pečemo še od 5 do 10 minut, da se slanina hrustljavo zapeče.

Vse recepte poiščite v reviji Zarja št.26, 15.12. 2015


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.