© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Lahka zimska kosila


(sm)
5. 1. 2018, 13.15
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

k losos.jpg
Shutterstock

Losos s koromačem in cvetačo

Za 4 osebe:

Priprava: 10 minut

Kuhanje: 20 minut

Sestavine: 4 lososovi fileji (od 100 do 150 g, 1 glava cvetače, 2 gomolja sladkega janeža, oljčno olje, 1 limona, sol, poper, nekaj vejic svežih zelišč, mešanica suhih zelišč za posip.

Priprava: Glavo cvetače splaknemo z vodo, odcedimo in narežemo na rezine, ki jih tri minute kuhamo v slanem kropu le toliko, da se nekoliko zmehčajo, a še vedno ostanejo čvrste. V ponvi jih na hitro popražimo na oljčnem olju, potresemo s suhimi zelišči in preložimo na krožnik. Janeževe gomolje prerežemo na polovico, nato jih naribamo ali narežemo na zelo tanke rezine ter pokapljamo z limoninim sokom in oljem. Lososove fileje splaknemo z vodo in s kuhinjsko krpo osušimo, nato pa v ponvi na oljčnem olju zapečemo z obeh strani. Vse sestavine blago solimo in popramo. Jed na krožniku pokapljamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.