Lahka zimska kosila

Losos s koromačem in cvetačo
Za 4 osebe:
Priprava: 10 minut
Kuhanje: 20 minut
Sestavine: 4 lososovi fileji (od 100 do 150 g, 1 glava cvetače, 2 gomolja sladkega janeža, oljčno olje, 1 limona, sol, poper, nekaj vejic svežih zelišč, mešanica suhih zelišč za posip.
Priprava: Glavo cvetače splaknemo z vodo, odcedimo in narežemo na rezine, ki jih tri minute kuhamo v slanem kropu le toliko, da se nekoliko zmehčajo, a še vedno ostanejo čvrste. V ponvi jih na hitro popražimo na oljčnem olju, potresemo s suhimi zelišči in preložimo na krožnik. Janeževe gomolje prerežemo na polovico, nato jih naribamo ali narežemo na zelo tanke rezine ter pokapljamo z limoninim sokom in oljem. Lososove fileje splaknemo z vodo in s kuhinjsko krpo osušimo, nato pa v ponvi na oljčnem olju zapečemo z obeh strani. Vse sestavine blago solimo in popramo. Jed na krožniku pokapljamo z oljčnim oljem in limoninim sokom.
Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se