© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokošja juha s tortelini


Jana
19. 2. 2010, 12.02
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Izdatna juha zadostuje za samostojen obrok.

Kokošja juha s tortelini

Za 4 osebe
Priprava in kuhanje: 20 minut

Sestavine: 1 strok česna * 1 žlica olja * 750 ml krepke, bistre perutninske juhe * 150 g goste kisle smetane (creme fraiche) * 1 dl belega vina (ali juhe z malo limoninega soka) * sol * poper * 150 g svežih tortelinov s sirovim nadevom * 1 šopek krebuljice (ali peteršilja) * 40 g naribanega parmezana

Priprava: Česen olupimo, stremo in počasi do mehkega prepražimo na olju. Zalijemo z juho in pustimo, da zavre. Primešamo kislo smetano in vino. Juho solimo in popramo. V juho damo torteline in jih skuhamo po navodilu z zavitka. Sesekljamo krebuljico in jo pomešamo s parmezanom. Juho razdelimo na krožnike ter posipamo z mešanico krebuljice in parmezana.

Nasvet: Juha je dovolj izdatna, da včasih zadostuje tudi za samostojen, hitro pripravljen obrok.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.