© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.
Čas branja 1 min.

Jabolčna pita s pudingovo kremo


Lara Jelen
6. 2. 2023, 10.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Mmmm, kaj porečete na sočno in kremasto sladico?

sladkih5.jpg
revija Jana
Jabolčna pita

Kaj potrebujemo?

Sestavine za biskvit:

  • 250 g gladke moke
  • 1 jajce
  • 125 g masla
  • 125 g sladkorja v prahu
  • lupina polovice limone

Sestavine za kremo:

  • 300 ml mleka
  • 1 vrečka vaniljevega pudinga v prahu
  • 250 g skute
  • 3 žlice sladkorja v prahu
  • približno 4–5 jabolk
  • 1 bio limona
  • marelična marmelada

Priprava

1. Moko presejte v skledo, dodajte jajca, maslo, sladkor in naribano limonino lupinico ter zgnetite gladko testo, ga zavijte v folijo za živila ter za približno 60 minut postavite v hladilnik.

2. Pripravite kremo. Polovico mleka vlijte v lonec in zavrite. Preostalemu mleku dodajte puding v prahu in dobro premešajte. Ko začne mleko vreti, dodajte zmes in med nenehnim mešanjem kuhajte puding, dokler se ne zgosti. Na koncu v puding vmešajte skuto in sladkor.

3. Jabolka olupite, odstranite sredico, prerežite na pol in narežite na tanke rezine. Jabolčne rezine takoj pokapajte z limoninim sokom in premešajte.

4. Testo razvaljajte v tanek list in z njim obložite dno kvadratnega modela s približno 23 cm dolgim robom. Po vrhu razporedite pudingovo zmes in rezine jabolk. Pecite v ogreti pečici pri 170 °C približno 30–40 minut.

5. Ko je pečeno, takoj premažite s stopljeno marelično marmelado in pustite, da se ohladi.

01_Jana_05.jpg
revija Jana
Vabljeni k branju nove številke revije Jana.

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.