Iz babičine skrinje: Piščanec po toskansko
Tako pripravljen piščanec je zelo okusen, aromatičen in vsem všeč. Na prvi pogled se morda komu zdi priprava komplicirana, vendar ni, le sledite receptu po korakih. Zraven postrežemo veliko skledo zelene solate, če so pa pri hiši bolj lačni, lahko dodamo še krompir, riž ali testenine.

Sestavine
· 1 cele piščančje prsi brez kosti in kože
· 200 g (približno) šampinjonov
· 80 g suhih paradižnikov
· 1 velik šop drobnjaka ali mlade čebule
· 3 stroki česna
· 1 skodelica sladke smetane
· ½ skodelice mleka
· ½ skodelice nastrganega parmezana
· ½ kg mlade sveže špinače
· olivno olje, maslo
· sol, poper – po okusu
Priprava
1. Piščančje prsi prerežemo na pol, nato pa še po dolžini, da dobimo 4 zrezke. Začinimo jih s soljo in poprom po okusu ter popečemo z obeh strani v ponvi. Na vsaki strani pečemo približno 3 do 5 minut. Meso nato poberemo iz ponve in odložimo na krožnik.
2. Po potrebi dodamo v ponev malce olja in podušimo še na lističe zrezane šampinjone. Medtem zrežemo drobnjak, česen in na fino sesekljamo suhe paradižnike. Vse dodamo v ponev k šampinjonom in še malce pražimo.
3. Zalijemo s sladko smetano in mlekom, dodamo nastrgan parmezan ter začinimo po okusu. Kuhamo nekaj minutk, da se omaka malce zgosti.
4. Dodamo še mlado špinačo in vse skupaj zmešamo, počakamo, da špinača ovene. Sedaj vrnemo v ponev piščanca in vse skupaj kuhamo še od dve do tri minute, da se piščanec segreje in okusi povežejo.
5. Ko postrežemo, posujemo z malce svežega sesekljanega drobnjaka ali bazilike.

Berite brez oglasov
Prijavljeni uporabniki Trafike24 berejo stran neprekinjeno.
Še nimate Trafika24 računa? Registrirajte se