Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

FIŽOLOVI ŠTRUKLJI


Jana
22. 10. 2009, 13.48
Posodobljeno
09. 08. 2017 · 09:58
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Fižolove štruklje lahko spečemo tudi v pečici.

FIŽOLOVI ŠTRUKLJI

Priprava:  50 minut


Kuhanje: 30 minut
Sestavine za testo:
vlečeno testo * 25 dag moke * 1 jajce * 20 g olja * sol.
Sestavine za nadev: 600 g izluščenega fižola * 2 dl sladke smetane * 10 dag sladkorja * 2–3 jajca *  sol.
Priprava: V skledo presejemo moko, na sredini naredimo jamico, v katero ubijemo jajce, dodamo 1,5 dl vode in malo soli. Vse sestavine na hitro vmešamo in ugnetemo v prožno testo. Oblikujemo ga v hlebček, pomažemo z oljem in pustimo počivati pol ure.
Fižol skuhamo do mehkega, odcedimo, pretlačimo in ohladimo do mlačnega. Nato dodamo še sladkor, kislo smetano, jajca in sol, da dobimo mazav nadev.
Testo na pomokani površini razvaljamo in razvlečemo ter namažemo s pripravljenim nadevom. Zvijemo ga v štrukelj in tesno zvijemo v krpo, damo ga v krop in počasi kuhamo 30 minut.

Nasvet: Pripravimo pa jih lahko tudi slane: namesto sladkorja jim dodamo mleti črni poper, nekaj vejic nasekljanega peteršilja in vejico šetraja, namesto sladke pa 10 dag kisle smetane.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.