Jana
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Bela princeska Tanje Žagar


Lara Jelen
23. 4. 2023, 05.00
Deli članek
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Velikost pisave
Manjša
Večja

Tanja Žagar obožuje peko sladic in svoje recepte pogosto deli tudi na družbenih omrežjih. Njena najljubša je sirna torta z belo čokolado, ki ji je nadela pravljično ime bela princeska.

tanja žagar1.jpg
Promocijska fotografija
Tanja Žagar

Sestavine za okrogel pekač premera 18 cm


PODLAGA
120 g stopljenega masla 
250 g mletih piškotov
malo ledenega čaja ali kakšnega drugega soka (žlica ali dve)

KREMA
400g kremnega sira
40–50 g sladkorja v prahu
150 g bele čokolade
200 g stepene sladke smetane

PRELIV
150 g stopljene bele čokolade
120 g sladke smetane (je ne stepamo)

moj recept tanja zagar.jpg
Osebni arhiv
Tanja Žagar

Priprava
1. Sestavine za podlago premešamo, potlačimo ob dno pekača in damo za pol ure v hladilnik.
2. Pripravimo kremo. Belo čokolado stopimo nad vodno paro ter primešamo kremnemu siru in sladkorju. Na koncu dodamo še stepeno smetano in kremo namažemo na piškotno dno. Damo za 3 ure v hladilnik.
3. Naredimo še preliv. Z žlico zmešamo stopljeno belo čokolado in sladko smetano (je ne stepamo). Preliv polijemo in razmažemo po kremi ter damo belo princesko še za pol ure v hladilnik. Okrasimo s piškotnimi drobtinami.

moj recept tanja zagar2.jpg
Osebni arhiv
Tortica po receptu Tanje Žagar
Jana 16.jpg
revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.