
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo
Zloženka s koprivo in albuminsko skuto
Za dobro voljo

Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.

Tako se ribe ne bodo prijele na rešetko
Odkrijte preproste trike za popolno ribo na žaru – brez lepljenja, brez razpadanja, z lepo zapečeno kožo in sočnim mesom.

Marmelada ali džem – poznate razliko?
Sezonsko sadje počasi zori in ker ga bo marsikje preveč, da bi ga lahko pojedli, se ga splača skuhati v sladek namaz. Bo to marmelada ali džem?
Sestavine
- pest kopriv, pekočih in/ali škrlatnih
- 100 g sladke ali slane albuminske skute
- 2 jajci
- 2 žlici moke
- malo pecilnega praška
- mleko po potrebi
Postopek
Testo pripravimo tako kot za ocvrte koprivne liste. Maso vlijemo v okrogel model; nanjo položimo koprivne liste in skuto ter spet prelijemo z drugim delom jajčne mase. Jed pečemo zelo počasi v ponvi, ki ne potrebuje maščobe, in enkrat obrnemo, lahko pa jo spečemo v pečici pri 170 °C do lepe rumene barve.