
Pica s šunko in skuto
Pica s šunko in skuto

Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike
Preberite tudi

Štrirje okusni kolači brez glutena
Iščete sladice brez glutena? Ob mednarodnem dnevu celiakije razkrivamo 3 odlične recepte in opozarjamo na pasti skritega glutena v kuhinji.

Božanski cheesecake s češnjami
Sočen cheesecake s svežimi češnjami – preprosta sezonska sladica, ki vas bo navdušila.

Fina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Pa veste, s katero ponvijo boste prišli do najboljšega učinka?
Sestavine
- 2 testeni osnovi za pico
- 4 žlice paradižnikove omake
- 2 rezini šunke
- 250 g albuminske skute (rikote)
- 1 žlica svežega pesta
- listi bazilike
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Vanjo postavimo pekač, da se tudi on segreje. Na vsako testo razporedimo po 2 žlici paradižnikove omake in ju previdno položimo na vroč pekač. Pečemo toliko časa, kot piše na embalaži.
Rezine šunke natrgamo in jih 5 minut pred koncem peke razporedimo po pici. Dodamo še kupčke skute in spečemo do konca. Pečeno šunko pokapljamo s svežim pestom, okrasimo z listi bazilike in postrežemo.