© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom

Blazinice iz listnatega testa z mesno-zelenjavnim nadevom

Čas priprave 1 h 10 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
blazinice-iz-listnatega-testa-z-mesno-zelenjavnim-nadevom_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 500 g svežega listnatega testa
  • rumenjak za premaz
  • 2 drobni čebuli
  • 1 debel krompir
  • 1 zelena paprika
  • 200 g mesa jedilne buče
  • 200 g mlete jagnjetine
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna (drobno narezana)
  • 2 žlici rozin
  • 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
  • sok ½ limone
  • zeliščna sol
  • poper
babicina shramba Shutter.jpg

Slasten namaz iz pečenih paprik

To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.

Sestavine

  • 500 g svežega listnatega testa
  • rumenjak za premaz
  • 2 drobni čebuli
  • 1 debel krompir
  • 1 zelena paprika
  • 200 g mesa jedilne buče
  • 200 g mlete jagnjetine
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 stroka česna (drobno narezana)
  • 2 žlici rozin
  • 1 žlička drobno narezanih rožmarinovih lističev
  • sok ½ limone
  • zeliščna sol
  • poper

Postopek

1

Čebulo olupimo in drobno narežemo. Krompir operemo in olupimo. Papriko razpolovimo, očistimo in narežemo na drobne kocke. Bučno meso prav tako narežemo na drobne kocke.

2

Na oljčnem olju hitro prepražimo čebulo, papriko in mleto jagnjetino. Na mesno maso naribamo krompir, dodamo česen in buče ter dušimo približno 5 minut. Primešamo rozine in rožmarin ter začinimo z limonovim sokom, zeliščno soljo in poprom. Nato maso ohladimo.

3

Listnato testo razvaljamo dva milimetra debelo in ga razrežemo na kvadrate velikosti 10 × 10 cm). Na sredino kvadratov nadevamo kupčke pripravljenega nadeva. Testo preganemo čez nadev, robove dobro stisnemo z vilicami, površino pa večkrat prebodemo in premažemo s stepenim rumenjakom.

4

Blazinice zložimo na pekač in pečemo na srednjem vodilu v prej ogreti pečici pri 200 °C približno 25 minut.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.