
Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek

Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip

Ta eksotična živila lahko uporabite v številnih jedeh
Se vam zdijo azijske jedi preveč zapletene, da bi jih pripravili doma? Ste v zadregi, ker ne poznate eksotičnih sestavin in ne veste, v katerih jedeh se uporabljajo?

Tako pripravite pica kruhke, ki izginejo z mize v nekaj minutah
Jajčni pizza toasti iz pečice so popolna ideja za hitro, toplo in nasitno večerjo. Mehki, zapečeni in polni okusa!

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Čebulo drobno narežemo, šampinjone narežemo na lističe, bučke pa na tanke rezine. Grah blanširamo.
V ponvi na razpuščenem maslu svetlo prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in jih nekaj minut pražimo s čebulo . Dodamo bučke in še te malo prepražimo. Maso stresemo v ognjevaren model in primešamo blanširan grah. Jajca razžvrkljamo z juho. Vmešamo sir in čemaž, začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavo v modlu prelijemo z jajčno zmesjo in pečemo v prej ogreti pečici pri 140 °C približno pol ure. Narastek potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pečen jagenjček po grško
Z jagenjčkom spečemo še krompir - za kosilo iz enega pekača
Pavlova s češnjami, vrtnicami in pistacijami
Klasična sladica v moderni izvedbi: s kokosovim jogurtom, pistacijami za teksturo in rožnimi lističi za okras