
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek

Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Čebulo drobno narežemo, šampinjone narežemo na lističe, bučke pa na tanke rezine. Grah blanširamo.
V ponvi na razpuščenem maslu svetlo prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in jih nekaj minut pražimo s čebulo . Dodamo bučke in še te malo prepražimo. Maso stresemo v ognjevaren model in primešamo blanširan grah. Jajca razžvrkljamo z juho. Vmešamo sir in čemaž, začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavo v modlu prelijemo z jajčno zmesjo in pečemo v prej ogreti pečici pri 140 °C približno pol ure. Narastek potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.