© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zelenjavni narastek s čemažem

Prepost spomladanski zelenjavni narastek

Zelenjavni narastek s čemažem

Prepost spomladanski zelenjavni narastek

Čas priprave 1 h
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Baerlauch-Gemuese-Auflauf

Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 200 g čebule
  • 200 g šampinjonov
  • 200 g bučk
  • 200 g graha
  • 4 jajca
  • 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
  • 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
  • 100 g grobo narezanega čemaža
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 žlica masla
  • 200 g čebule
  • 200 g šampinjonov
  • 200 g bučk
  • 200 g graha
  • 4 jajca
  • 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
  • 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
  • 100 g grobo narezanega čemaža
  • sol
  • poper
  • peteršilj za posip

Postopek

1

Čebulo drobno narežemo, šampinjone narežemo na lističe, bučke pa na tanke rezine. Grah blanširamo.

2

V ponvi na razpuščenem maslu svetlo prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in jih nekaj minut pražimo s čebulo . Dodamo bučke in še te malo prepražimo. Maso stresemo v ognjevaren model in primešamo blanširan grah. Jajca razžvrkljamo z juho. Vmešamo sir in čemaž, začinimo s soljo in poprom.

3

Zelenjavo v modlu prelijemo z jajčno zmesjo in pečemo v prej ogreti pečici pri 140 °C približno pol ure. Narastek potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.