Kaj boste skuhali danes?
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek
Zelenjavni narastek s čemažem
Prepost spomladanski zelenjavni narastek
Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip
3 prigrizki, ki jih bodo gostje oboževali
S premikom ure na zimski čas se zunaj hitro stemni, kar je odličen čas za druženje ob dobri hrani.
Naj dom zadiši po tej klasiki iz otroštva
Klasični zdrobov narastek, mehka in dišeča sladica iz otroštva, ki jo pripravite iz preprostih sestavin. Postrezite ga s sadnim prelivom ali sladkorjem v prahu.
Preden rečete fuj, dajte priložnost temu receptu
Ob omembi vampov nihče ne ostane ravnodušen. Ali jih obožujemo ali pa ne maramo, vmesne poti ni. Morda pa tisti, ki jih ne marajo, le še niso preizkusili pravega recepta.
Sestavine
- 1 žlica masla
- 200 g čebule
- 200 g šampinjonov
- 200 g bučk
- 200 g graha
- 4 jajca
- 4 žlice zelenjavne juhe ali vode
- 120 g naribanega sira (npr. ementalec, gavda)
- 100 g grobo narezanega čemaža
- sol
- poper
- peteršilj za posip
Postopek
Čebulo drobno narežemo, šampinjone narežemo na lističe, bučke pa na tanke rezine. Grah blanširamo.
V ponvi na razpuščenem maslu svetlo prepražimo čebulo, dodamo šampinjone in jih nekaj minut pražimo s čebulo . Dodamo bučke in še te malo prepražimo. Maso stresemo v ognjevaren model in primešamo blanširan grah. Jajca razžvrkljamo z juho. Vmešamo sir in čemaž, začinimo s soljo in poprom.
Zelenjavo v modlu prelijemo z jajčno zmesjo in pečemo v prej ogreti pečici pri 140 °C približno pol ure. Narastek potresemo z nasekljanim peteršiljem in ponudimo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Svinjska ribica z brusnicami
Pečena piščančja stegna z limono, origanom in krompirjem
Samo 10 minut dela (in 1 ura čakanja) za slastno piščančje kosilo iz enega pekača