© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Španska ribja enolončnica

S krompirjem, paradižnikom in čičerko

Španska ribja enolončnica

S krompirjem, paradižnikom in čičerko

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
one pan spanish fish stew

Sestavine

  • pest sesekljanega peteršilja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • lupina in sok 1 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 500 g mokastega krompirja
  • 1 žlička mlete paprike
  • ščepec kajenskega popra
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 kocka ribje ali zelenjavne osnove
  • 200 g surovih olupljenih kraljevih kozic
  • 180 g kuhane čičerike
  • 500 g fileja bele ribe brez kože in kosti
  • sol
  • poper
  • oljčno olje in kruh, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • pest sesekljanega peteršilja
  • 2 sesekljana stroka česna
  • lupina in sok 1 limone
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 500 g mokastega krompirja
  • 1 žlička mlete paprike
  • ščepec kajenskega popra
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
  • 1 kocka ribje ali zelenjavne osnove
  • 200 g surovih olupljenih kraljevih kozic
  • 180 g kuhane čičerike
  • 500 g fileja bele ribe brez kože in kosti
  • sol
  • poper
  • oljčno olje in kruh, ko postrežemo

Postopek

1

V majhni skledici zmešamo peteršilj s polovico česna in limonovo lupino. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, krompir olupimo in narežemo na majhne kocke, ne večje kot 2 cm. V večji kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in krompir, kozico pokrijemo in 5 minut nežno pražimo, da se čebula zmehča. Dodamo preostalo olje, česen in začimbe ter pražimo še 2 minuti.

2

Vlijemo limonov sok in počakamo, da zacvrči, nato dodamo paradižnik, pol pločevinke vode in zdrobljeno kocko jušne osnove. Malo solimo, pokrijemo in kuhamo 15 do 20 minut, da se krompir skuha. Medtem file bele ribe narežemo na precej velike kose.

3

V enolončnico dodamo rake in čičeriko, na vrh pa razporedimo kose ribe. Posodo pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in enolončnico kuhljamo še približno 8 minut, medtem jo enkrat ali dvakrat nežno pretresemo. Ko je riba kuhana, kozico odstavimo z ognja, jed posujemo s peteršiljevo mešanico in postavimo na mizo. Zraven ponudimo steklenico dobrega oljčnega olja za pokapanje po želji in hrustljav kruh za prilogo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.