
Kaj boste skuhali danes?
Španska ribja enolončnica
S krompirjem, paradižnikom in čičerko
Španska ribja enolončnica
S krompirjem, paradižnikom in čičerko

Sestavine
- pest sesekljanega peteršilja
- 2 sesekljana stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 500 g mokastega krompirja
- 1 žlička mlete paprike
- ščepec kajenskega popra
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 kocka ribje ali zelenjavne osnove
- 200 g surovih olupljenih kraljevih kozic
- 180 g kuhane čičerike
- 500 g fileja bele ribe brez kože in kosti
- sol
- poper
- oljčno olje in kruh, ko postrežemo

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- pest sesekljanega peteršilja
- 2 sesekljana stroka česna
- lupina in sok 1 limone
- 3 žlice oljčnega olja
- 1 srednje velika čebula
- 500 g mokastega krompirja
- 1 žlička mlete paprike
- ščepec kajenskega popra
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (pelatov)
- 1 kocka ribje ali zelenjavne osnove
- 200 g surovih olupljenih kraljevih kozic
- 180 g kuhane čičerike
- 500 g fileja bele ribe brez kože in kosti
- sol
- poper
- oljčno olje in kruh, ko postrežemo
Postopek
V majhni skledici zmešamo peteršilj s polovico česna in limonovo lupino. Čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine, krompir olupimo in narežemo na majhne kocke, ne večje kot 2 cm. V večji kozici segrejemo 2 žlici olja, dodamo čebulo in krompir, kozico pokrijemo in 5 minut nežno pražimo, da se čebula zmehča. Dodamo preostalo olje, česen in začimbe ter pražimo še 2 minuti.
Vlijemo limonov sok in počakamo, da zacvrči, nato dodamo paradižnik, pol pločevinke vode in zdrobljeno kocko jušne osnove. Malo solimo, pokrijemo in kuhamo 15 do 20 minut, da se krompir skuha. Medtem file bele ribe narežemo na precej velike kose.
V enolončnico dodamo rake in čičeriko, na vrh pa razporedimo kose ribe. Posodo pokrijemo, temperaturo zmanjšamo in enolončnico kuhljamo še približno 8 minut, medtem jo enkrat ali dvakrat nežno pretresemo. Ko je riba kuhana, kozico odstavimo z ognja, jed posujemo s peteršiljevo mešanico in postavimo na mizo. Zraven ponudimo steklenico dobrega oljčnega olja za pokapanje po želji in hrustljav kruh za prilogo.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Miške z rozinami
Piščanec po lovsko s testeninskim rižkom
Piščanec se rad druži s testeninami in paradižnikom, v harmoniji pa je tudi z rdečim vinom in oljkami.
Skutni sladoled s popraženimi pinjolami
Metin sladoled s koščki čokolade
Z dvojnim učinkom hlajenja: ker je pač sladoled in ker je v njem meta, najbolj osvežilno izmed vseh zelišč.