© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Glaziran korenček z grahom

Glaziran korenček z grahom

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Rich braised beef with melting onions , thyme glazed carrots and peasweekend

Sestavine

  • 4 veliki korenčki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 4 veliki korenčki
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički sladkorja
  • 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
  • 250 g zamrznjenega graha
  • sol
  • poper

Postopek

1

Korenje olupimo in narežemo na kose. Damo ga v ponev z neoprijemljivim dnom, prilijemo olje, dodamo sladkor in timijan, dolijemo 1,5 dl vode, solimo, popramo in zavremo. Kuhamo v odkriti ponvi 6 do 8 minut, da skoraj vsa tekočina izhlapi in korenček postane svetleč.

2

Dodamo grah, ponev pokrijemo, dušimo še nekaj minut in takoj postrežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.