
Glaziran korenček z grahom
Glaziran korenček z grahom

Sestavine
- 4 veliki korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper

Festival Wild West Fest on Fire 2025
Ta konec tedna vrhunska zabava ob Zbiljskem jezeru - trije dnevi countryja, kavbojskih plesov in pravih BBQ dobrot!

Top destinacije za popoln piknik
Ker gorčice, ajvarji in morda še kakšen namaz s papriko ne manjkajo na nobenem slovenskem pa tudi marsikaterem italijanskem pikniku, vas bomo poskusili navdihniti za piknik, tako da vam predstavimo, kako zabavno je lahko narediti piknik na različnih destinacijah. Morda boste po povratku doma poustvarili nekatere njihove edinstvene tradicije? Tukaj so naše najljubše destinacije za piknik.

Vse, kar morate vedeti o balzamičnem kisu
Iz italijanske pokrajine Emilija - Romanja, natančneje iz Modene, prihaja eden najbolj cenjenih krovcev italijanske kulinarične dediščine – tradicionalni balzamični kis.
Sestavine
- 4 veliki korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Korenje olupimo in narežemo na kose. Damo ga v ponev z neoprijemljivim dnom, prilijemo olje, dodamo sladkor in timijan, dolijemo 1,5 dl vode, solimo, popramo in zavremo. Kuhamo v odkriti ponvi 6 do 8 minut, da skoraj vsa tekočina izhlapi in korenček postane svetleč.
Dodamo grah, ponev pokrijemo, dušimo še nekaj minut in takoj postrežemo.