
Glaziran korenček z grahom
Glaziran korenček z grahom

Sestavine
- 4 veliki korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 4 veliki korenčki
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlički sladkorja
- 1 žlica limonskega ali navadnega timijana
- 250 g zamrznjenega graha
- sol
- poper
Postopek
Korenje olupimo in narežemo na kose. Damo ga v ponev z neoprijemljivim dnom, prilijemo olje, dodamo sladkor in timijan, dolijemo 1,5 dl vode, solimo, popramo in zavremo. Kuhamo v odkriti ponvi 6 do 8 minut, da skoraj vsa tekočina izhlapi in korenček postane svetleč.
Dodamo grah, ponev pokrijemo, dušimo še nekaj minut in takoj postrežemo.