
Zeleni rezanci z dvema omakama
Zeleni rezanci z dvema omakama

Sestavine
- 250 g zelenih rezancev
- 1 žlica oljčnega olja
piščančja omaka
- sol
- poper
- 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 90 g blanširanih mandljev
- 3 dl smetane
- 60 g masla
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlička suhega origana
- 2 lovorova lista
- 1 žlička sladkorja

Vikend sladice brez peke: 4 poletni recepti, ki vas bodo rešili vročine (in navdušili)
Sladice brez peke so popolna rešitev za vroče dni. Odkrijte preproste recepte, ki navdušijo brez prižiganja pečice!

Preprosto kosilo z okusom morja in vina
Jed za vse, ki obožujete testenine, morsko hrano in preproste obroke polnega okusa. Prava izbira za tiste dni, ko nimamo časa, a si vseeno želimo pojesti nekaj za dušo. Tekst: V. M.

5 trikov za božanski pečen krompir
Pečen krompir je zagotovo ena najbolj priljubljenih domačih jedi, sploh če je pravilno pečen in dobro začinjen.
Sestavine
- 250 g zelenih rezancev
- 1 žlica oljčnega olja
piščančja omaka
- sol
- poper
- 400 g piščančjih prsi brez kosti in kože
- 90 g blanširanih mandljev
- 3 dl smetane
- 60 g masla
paradižnikova omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 majhna čebula
- 1 strok česna
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 2 žlici paradižnikove mezge (koncentrata)
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
- 1 žlička suhega origana
- 2 lovorova lista
- 1 žlička sladkorja
Postopek
Piščančje meso splaknemo, osušimo in narežemo na tanke trakove. V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo maslo, dodamo mandlje in piščančje meso in pražimo 5 do 6 minut, da se meso speče. Medtem v majhni posodi na nizkem ognju zavremo smetano in pustimo vreti približno 10 minut, da smetana povre skoraj za polovico. Prelijemo jo po piščancu in mandljih, premešamo in začinimo. Omako prihranimo na toplem.
Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. V ponvi na srednje močnem ognju segrejemo oljčno olje in na njem zlato popražimo čebulo, nato dodamo česen in pražimo še 1 minuto. Dodamo paradižnik, paradižnikovo mezgo in začimbe ter pustimo, da zavre. Nepokrito kuhamo 15 do 20 minut, dokler se omaka zgosti. Ponev umaknemo z ognja in odstranimo lovorova lista.
V osoljenem kropu skuhamo testenine, jih odcedimo in prenesemo na tople krožnike. Po testeninah razdelimo najprej paradižnikovo omako, nanjo pa damo nekaj žlic piščančje omake.