
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo
Rezanci s poletno bolonjsko omako z zelenjavo

Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper

Sobotni recept: Njoki po sorentinsko
Domači njoki z bogato paradižnikovo omako in topljenim sirom – preprost, a razkošen obrok

Top ideje za hitre biskvite in peciva z marelicami
Iz vsakdanjih sestavin ter dodatkom svežih marelic lahko ustvarite puhasta peciva in biskvite, ki bodo prava poletna poslastica.

Recept za prav poseben sivkin kolač
Pozimi pečemo marmornega, poleti pa sivkinega. Res je zanimiv, preprost, a hkrati tako drugačen, poseben. Pazite le, da boste uporabili pravo sivko (Lavandula angustifolia), ne pa njenih okrasnih sestričen.
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 čebuli
- 3 korenčki
- 4 stebla zelene
- 2 bučki
- 4 stroki česna
- 250 g mlete govedine
- 1 zvrhana žlica paradižnikove mezge
- 1 pločevinka (400 g) paradižnikove polpe
- 400 g širokih rezancev
- 200 g zamrznjenega ali svežega graha
- šopek peteršilja
- sol in poper
Postopek
Čebuli, korenčke, zeleno in česen drobno sesekljamo, bučki narežemo na kockice. V globoki ponvi za cvrenje segrejemo olje in nanj stresemo zelenjavo. Pražimo jo kakih 10 minut oziroma dokler se ne zmehča, če se začne prijemati ponve, pa prilijemo malce vode. Nato zvišamo temperaturo in v ponev stresemo mleto meso. Pražimo še nekaj minut in medtem s hrbtom žlice pritiskamo meso, da razdrobimo grudice. Vmešamo paradižnikovo mezgo, paradižnikovo polpo in za polno pločevinko vode. Omaka naj rahlo vre 15 minut, da se zgosti. Tedaj jo solimo in popramo.
Medtem skuhamo testenine po navodilih na ovitku. Peteršilj grobo nasekljamo.
V omako stresemo grah in kuhamo 2 minuti oziroma dokler se ne zmehča. Dodamo peteršilj, omako pomešamo s testeninami in postrežemo.