
Zdrava zelenjavna pica
Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.
Zdrava zelenjavna pica
Pica po kateri ne boste imeli slabe vesti.

Sestavine
testo
- 100 g ostre bele moke
- 100 g polnozrnate moke
- ½ zavitka suhega kvasa
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 večja bučka
- 100 g mocarele
- 1 žlička kaper iz slanice
- 8 zelenih oliv
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Preberite tudi

So najboljši vir antioksidantov za zaščito celic
Artičoke so cenjena sredozemska zelenjava, ki izvira iz severne Afrike in južne Evrope. Priljubljene so zaradi svojega nežnega srčka in rahlo grenkega okusa.

Tri sladke različice pohanih šnit, ki vas bodo ponesle v otroštvo
Nostalgično: Retro pohane šnite malo drugače: s toplimi borovnicami, s pomarančno skuto in z jagodami in rikoto. Trije recepti, ki bodo navdušili male in velike sladkosnede.

Nasvet: Olja vloženih oliv nikar ne zavrzite
Olje, v katero so vložene olive, je uporabno tudi pri pripravi hrane. Zlasti kadar gre za kakovostno ekstra deviško olje, bi ga bilo res škoda zavreči.
Sestavine
testo
- 100 g ostre bele moke
- 100 g polnozrnate moke
- ½ zavitka suhega kvasa
- ščepec soli
- 1,25 dl mlačne vode
- moka za delovno površino
obloga
- 200 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- pest češnjevih paradižnikov
- 1 večja bučka
- 100 g mocarele
- 1 žlička kaper iz slanice
- 8 zelenih oliv
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici sesekljanega peteršilja
Postopek
V posodi kuhinjskega strojčka zmešamo obe vrsti moke, kvas in ščepec soli. Dolijemo vodo in mešamo, da se sestavine povežejo v mehko testo. Gnetemo ga eno minuto, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo v ploščo premera približno 30 cm. Prenesemo jo na pekač, obložen s papirjem za peko.
Češnjev paradižnik razpolovimo, bučko z lupilcem narežemo na tanke rezine. Sesekljan paradižnik odcedimo.
Sesekljan paradižnik razporedimo po testu in pustimo 2-centimetrski rob neobložen. Razporedimo še češnjev paradižnik in rezine bučke. Vse potresemo s koščki mocarele. Kapre odcedimo in jih zmešamo z narezanimi olivami in sesekljanim česnom. Z zmesjo posujemo pico, pokapljamo jo z malo olja in pustimo, da testo vzhaja 20 minut. Pečico segrejemo na 240 °C. Pico pečemo 10 do 12 minut, da se robovi lepo obarvajo in postanejo hrustljavi. Preden jo postrežemo, jo potresemo z nasekljanim peteršiljem.