
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 žlici mandljevega mleka
- 1 žlica bio arašidovega masla
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica temne čokolade
- 1 žlica mandljevih lističev
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 žlici mandljevega mleka
- 1 žlica bio arašidovega masla
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica temne čokolade
- 1 žlica mandljevih lističev
Postopek
Banane narežemo na kose, dolge 3 cm, in jih zamrznemo. Nato jih stresemo v mešalnik in prilijemo mandljevo mleko. Zmeljemo v gladko kremo. Dodamo arašidovo maslo in cimet ter znova vklopimo mešalnik. Pokusimo in po želji dodamo še malo cimeta.
Zmes preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje, in eno uro pustimo v zamrzovalniku.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga potresemo z nastrgano čokolado in mandljevimi lističi ter postrežemo.