
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 žlici mandljevega mleka
- 1 žlica bio arašidovega masla
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica temne čokolade
- 1 žlica mandljevih lističev

3 načini za zgostitev omak in juh
Okus je odličen, sestavine so kuhane do popolnosti, vendar je omaka preveč redka. Lahko bi jo povreli, a bi s tem koncentrirali okus, prekuhali vse ostale sestavine in porušili razmerje med omako in vsebino. Edina rešitev je uporaba nekakšnega sredstva za zgoščevanje, vendar katerega?

Pecivo, na katerega smo (skoraj) pozabili
Kam je izginilo jogurtovo pecivo? Pred leti smo ga pripravljali vsi, od babic od otrok pri pouku gospodinjstva, potem pa nihče več. Čas je za veliki povratek.

Kako jesti kot ljudje, ki živijo najdlje: skrivnosti "modrih con"
Na svetu obstajajo tako imenovane modre cone, območja, kjer ljudje pogosto dočakajo 100 in več let, prav tako pa redkeje zbolevajo za kroničnimi boleznimi. Njihov "recept" za dolgo življenje je kombinacija življenjskega sloga, družbene povezanosti – in seveda prehrane.
Sestavine
- 4 zrele banane
- 2 žlici mandljevega mleka
- 1 žlica bio arašidovega masla
- 1 žlička mletega cimeta
- 1 žlica temne čokolade
- 1 žlica mandljevih lističev
Postopek
Banane narežemo na kose, dolge 3 cm, in jih zamrznemo. Nato jih stresemo v mešalnik in prilijemo mandljevo mleko. Zmeljemo v gladko kremo. Dodamo arašidovo maslo in cimet ter znova vklopimo mešalnik. Pokusimo in po želji dodamo še malo cimeta.
Zmes preložimo v posodo, primerno za zamrzovanje, in eno uro pustimo v zamrzovalniku.
Sladoled vzamemo iz zamrzovalnika, ga potresemo z nastrgano čokolado in mandljevimi lističi ter postrežemo.