© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Skledica s pečeno cvetačo in brokolijem ter prelivom iz tahinija in humusa

Cvetača in brokoli, kot ju še ne poznate

Skledica s pečeno cvetačo in brokolijem ter prelivom iz tahinija in humusa

Cvetača in brokoli, kot ju še ne poznate

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 2 osebi
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
Skledica s pečeno cvetačo in brokolijem ter prelivom iz tahinija in humusa

Sestavine

  • 200 g cvetačnih cvetov
  • 200 g brokolijevih cvetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g kuhane kvinoje
  • 2 kuhani rdeči pesi
  • velika pest mlade špinače
  • 10 orehovih jedrc
  • 2 žlici tahinija (sezamove paste)
  • 3 žlice humusa
  • 1 limona
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 200 g cvetačnih cvetov
  • 200 g brokolijevih cvetov
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g kuhane kvinoje
  • 2 kuhani rdeči pesi
  • velika pest mlade špinače
  • 10 orehovih jedrc
  • 2 žlici tahinija (sezamove paste)
  • 3 žlice humusa
  • 1 limona
  • sol

Postopek

1

Dan prej spečemo cvetačo in brokoli. Pečico segrejemo na 200  °C. Cvetačo in brokoli damo v velik pekač, zabelimo z oljem in solimo. Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarvata in spečeta. Pustimo, da se popolnoma ohladita.

2

Peso narežemo na rezine, orehe popražimo in nasekljamo. V 2 skledici razdelimo kuhano kvinojo, jo obložimo z na rezine narezano rdečo peso, nato s špinačo, cvetačo, brokolijem in orehi. V lončku zmešamo tahini, humus, sok ½  limone in 1 žlico vode. Solato zabelimo s prelivom, tik preden jemo. Preostalo polovico limone narežemo na krhlje in jo priložimo solati.

Nasvet

Kvinojo pred kuhanjem dobro oplaknemo z vročo vodo, da se znebimo naravno prisotnih grenkih snovi. Kuhamo jo 15 do 20 minut oziroma po navodilih na zavitku. Kvinojo lahko skuhamo že dan prej.

Nasvet

Za humus ločevinko čičerke (400 g) oplaknemo in odcedimo. Skupaj s sokom ½ limone, 1  strokom česna, 2 žlicama oljčnega olja, 2 žlicama tahinija in ščepom soli gladko zmeljemo v multipraktiku.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.