
Kaj boste skuhali danes?
Skledica s pečeno cvetačo in brokolijem ter prelivom iz tahinija in humusa
Cvetača in brokoli, kot ju še ne poznate
Skledica s pečeno cvetačo in brokolijem ter prelivom iz tahinija in humusa
Cvetača in brokoli, kot ju še ne poznate

Sestavine
- 200 g cvetačnih cvetov
- 200 g brokolijevih cvetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane kvinoje
- 2 kuhani rdeči pesi
- velika pest mlade špinače
- 10 orehovih jedrc
- 2 žlici tahinija (sezamove paste)
- 3 žlice humusa
- 1 limona
- sol

Marmelada iz grozdja, ki jo boste hoteli jesti kar z žlico
Medtem ko večina grozdja že pridno prehaja iz mošta v vino, se na latniku tu in tam še najde kak grozd – spremenite ga v slasten grozdni džem, marmelado ali žele.

Diši po Pomurju: zlato zapečeni Stankini langaši
Včasih najboljše jedi ne nastanejo s pomočjo tehtnice, ampak po občutku. Tako kot langaš Stanke Garai – zlato zapečen, mehak in dišeč.

Pozabite na klasično lazanjo, ta različica je noro dobra
Na družbenih omrežjih trenutno navdušuje nova zimska tolažilna jed – enolončnica po navdihu lazanje.
Sestavine
- 200 g cvetačnih cvetov
- 200 g brokolijevih cvetov
- 2 žlici oljčnega olja
- 250 g kuhane kvinoje
- 2 kuhani rdeči pesi
- velika pest mlade špinače
- 10 orehovih jedrc
- 2 žlici tahinija (sezamove paste)
- 3 žlice humusa
- 1 limona
- sol
Postopek
Dan prej spečemo cvetačo in brokoli. Pečico segrejemo na 200 °C. Cvetačo in brokoli damo v velik pekač, zabelimo z oljem in solimo. Pečemo 25 do 30 minut, da se zlato rjavo obarvata in spečeta. Pustimo, da se popolnoma ohladita.
Peso narežemo na rezine, orehe popražimo in nasekljamo. V 2 skledici razdelimo kuhano kvinojo, jo obložimo z na rezine narezano rdečo peso, nato s špinačo, cvetačo, brokolijem in orehi. V lončku zmešamo tahini, humus, sok ½ limone in 1 žlico vode. Solato zabelimo s prelivom, tik preden jemo. Preostalo polovico limone narežemo na krhlje in jo priložimo solati.
Nasvet
Kvinojo pred kuhanjem dobro oplaknemo z vročo vodo, da se znebimo naravno prisotnih grenkih snovi. Kuhamo jo 15 do 20 minut oziroma po navodilih na zavitku. Kvinojo lahko skuhamo že dan prej.
Nasvet
Za humus ločevinko čičerke (400 g) oplaknemo in odcedimo. Skupaj s sokom ½ limone, 1 strokom česna, 2 žlicama oljčnega olja, 2 žlicama tahinija in ščepom soli gladko zmeljemo v multipraktiku.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Smash burger
To niso čisto navadni burgerji, ampak 'speštani', po angleško smash burgerji. Bistvo smash burgerjev, da polpeti med peko čim bolj karamelizirajo.
Ražnjiči z govedino, pršutom in dišavnicami
Dušene svinjske ličnice s klobasico in papriko
Svinjske ličnice za pravo poslastico