© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Telečji paprikaš

Telečji paprikaš

Čas priprave 1 h 30 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
telecji-paprikas_558x620_acf_cropped-1

Sestavine

  • 800 g telečjega plečeta brez kosti
  • 400 g čebule
  • 80 g prekajene slanine
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 4 stroki česna
  • ščepec majarona
  • lovorjev list
  • lupinica ½ limone
  • sol
  • goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 200 g sveže rdeče in zelene paprike

Sestavine

  • 800 g telečjega plečeta brez kosti
  • 400 g čebule
  • 80 g prekajene slanine
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica sladke mlete paprike
  • 4 stroki česna
  • ščepec majarona
  • lovorjev list
  • lupinica ½ limone
  • sol
  • goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
  • 1 dl kisle smetane
  • 1 žlica moke
  • 200 g sveže rdeče in zelene paprike

Postopek

1

Slanino narežemo na kockice in jo precvremo, nato na njej popražimo sesekljano čebulo. Potresemo z mleto papriko, pražimo toliko časa, da paprika malo potemni, dodamo na koščke narezano meso, sesekljan česen, lovor in majaron ter solimo. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se meso pol ure duši v lastnem soku. Dodamo vino in limonovo lupinico, zalijemo z govejo juho ali vodo in dušimo še toliko, da se meso zmehča.

2

Ko je meso mehko, paprikaš zgostimo s kislo smetano, v kateri smo razžvrkljali moko. Malo pokuhamo in prilijemo toliko juhe ali vode, da dobimo primerno gosto omako, nato dodamo še na rezance narezani sveži papriki. Jed naj počasi vre še 10 minut. Paprikaš ponudimo v globokem krožniku s hrustljavim kruhom.

Priljubljeni recepti

Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo

Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!

4 h
Srednje zahtevno

Malce pikantna korenčkova juha

Juhica, ki ogreje

35 min
Enostavno

Piščančja nabodala s cacikijem

Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.

Enostavno

Maslen brstični ohrovt s kostanjem in slanino

Delikatesna priloga za jesen.

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.