
Telečji paprikaš
Telečji paprikaš

Sestavine
- 800 g telečjega plečeta brez kosti
- 400 g čebule
- 80 g prekajene slanine
- 1 dl belega vina
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 4 stroki česna
- ščepec majarona
- lovorjev list
- lupinica ½ limone
- sol
- goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 200 g sveže rdeče in zelene paprike

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 800 g telečjega plečeta brez kosti
- 400 g čebule
- 80 g prekajene slanine
- 1 dl belega vina
- 1 žlica sladke mlete paprike
- 4 stroki česna
- ščepec majarona
- lovorjev list
- lupinica ½ limone
- sol
- goveja jušna osnova ali voda za zalivanje
- 1 dl kisle smetane
- 1 žlica moke
- 200 g sveže rdeče in zelene paprike
Postopek
Slanino narežemo na kockice in jo precvremo, nato na njej popražimo sesekljano čebulo. Potresemo z mleto papriko, pražimo toliko časa, da paprika malo potemni, dodamo na koščke narezano meso, sesekljan česen, lovor in majaron ter solimo. Pokrijemo s pokrovko in pustimo, da se meso pol ure duši v lastnem soku. Dodamo vino in limonovo lupinico, zalijemo z govejo juho ali vodo in dušimo še toliko, da se meso zmehča.
Ko je meso mehko, paprikaš zgostimo s kislo smetano, v kateri smo razžvrkljali moko. Malo pokuhamo in prilijemo toliko juhe ali vode, da dobimo primerno gosto omako, nato dodamo še na rezance narezani sveži papriki. Jed naj počasi vre še 10 minut. Paprikaš ponudimo v globokem krožniku s hrustljavim kruhom.