Kaj boste skuhali danes?
Nadevane pečene banane
Pečene banane s slastnimi dodatki so imeniten posladek za otroke. Če ujamemo lepo jesensko popoldne, lahko na vrtu zakurimo ogenj in jih spečemo kar v žerjavici. To bo pa sploh nepozabno doživetje!
Nadevane pečene banane
Pečene banane s slastnimi dodatki so imeniten posladek za otroke. Če ujamemo lepo jesensko popoldne, lahko na vrtu zakurimo ogenj in jih spečemo kar v žerjavici. To bo pa sploh nepozabno doživetje!
Sestavine
- 4 polnozrnati piškoti
- poljubna mešanica oreškov
- 50 g temne čokolade
- 4 zrele banane
- 25 g mini penastih bombonov (marshmallows)
ko postrežemo
- stepena sladka smetana ali sladoled
- 4 kandirane češnje (po želji)
Najslastnejše med vsemi kroglicami
Svetovne kuhinje poznajo obilico raznovrstnih jedi v obliki kroglic. Bi lahko izbrali najbolj slastno med njimi?
Pozabite na potico, to je hit sladica tega decembra
Praznična različica klasike: tiramisu panettone navduši z bogatim okusom, kremno teksturo in čokoladnim zaključkom. Preprost recept za 8 do 10 oseb.
Pozabljena korenovka za juhe, sladice in vse jedi vmes
Pastinak je korenovka z dolgo tradicijo, ki je osvojila naša srca (in želodce). Njegov sladek rahlo oreškast okus je odlična osnova za številne jedi.
Sestavine
- 4 polnozrnati piškoti
- poljubna mešanica oreškov
- 50 g temne čokolade
- 4 zrele banane
- 25 g mini penastih bombonov (marshmallows)
ko postrežemo
- stepena sladka smetana ali sladoled
- 4 kandirane češnje (po želji)
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C (ali na 180 °C z ventilacijo). Piškote zdrobimo, oreške in čokolado pa nasekljamo.
Banane na eni strani po dolgem prerežemo skozi lupino, da nekoliko zarežemo v meso, vendar ga ne prerežemo povsem. Ob zarezi jih razpremo, da nastane majhna vdolbina. Napolnimo jo s koščki čokolade in penastimi bomboni. Nato banane zavijemo v dve plasti aluminijaste folije; kjer je nadev, naj bo folija ohlapnejša, ker se bodo penasti bomboni nekoliko napihnili.
Zavite banane položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in jih damo v pečico. Pečemo jih 15 do 20 minut oziroma toliko časa, da so banane mehke, ko rahlo pritisnemo nanje.
Odvijemo folijo, da se pokažejo banane s počrnelo lupino. Obložimo jih z zdrobljenimi piškoti, oreški, stepeno smetano ali sladoledom in po želji s kandiranimi češnjami. Nato pa se jih lotimo z žličko.
Priljubljeni recepti
Blitvini zvitki z lisičkami, kapesantami in žafranovo omako
Elegantna predjed iz gozda in morja
Pečeni ringloji z balzamičnimi borovnicami
Tako preprosto, pa tako dobro. S kepico sladoleda bo ta sladica nepozabna!
Malinova strjenka
Pečen jagenjček po grško
Z jagenjčkom spečemo še krompir - za kosilo iz enega pekača