
Rjavčki z arašidovim maslom
Slastna in zelo nasitna sladica
Rjavčki z arašidovim maslom
Slastna in zelo nasitna sladica

Sestavine
- 220 g arašidovega masla s koščki arašidov
- 200 g temne čokolade
- 280 g rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke

Kulinarični pobeg v Trst: načrtujte z nami
Preverite, kaj bi si ob kulinaričnem obisku Trsta privoščili mi in s katerimi recepti si lahko krajšate čas do naslednjega obiska tega krasnega obmorskega mesta.

Preprosto, zdravo in hitro pripravljeno morsko kosilo
Če bi bili vsi recepti tako preprosti in okusni, kot je naša vahnja s špinačo in sirom, bi ribe brez težav na naše jedilnike uvrstili vsak dan.

Avokado lahko zamrznete - preverite kako
Če ga boste pravilno shranili, si lahko že danes zagotovite svojo osebno »zeleno rezervo« za vse tiste trenutke, ko v trgovini spet ne bo zrelega avokada.
Sestavine
- 220 g arašidovega masla s koščki arašidov
- 200 g temne čokolade
- 280 g rjavega sladkorja
- 3 srednje velika jajca
- 100 g moke
Postopek
Pečico segrejemo na 180 °C. S papirjem za peko obložimo 20 cm velik pekač. Čokolado razlomimo na manjše kose. Po 50 g čokolade in masla prihranimo, preostanek pa damo v kozico skupaj s sladkorjem. Med mešanjem vse skupaj nežno raztopimo, nato odstavimo z ognja in s kuhalnico drugega za drugim vmešamo jajca, vmešamo še moko in stresemo v pekač.
Preostalo maslo v ponvi stopimo, da postane tekoče in ga prelijemo po testu. Pecivo pečemo 30 do 35 minut, da postane skorjica hrustljava, notranjost pa je še vedno mehka.
Raztopimo še preostalo čokolado in z njo okrasimo rjavčke. Slaščico popolnoma ohladimo v pekaču, nato pa razrežemo na kvadratke.