Kaj boste skuhali danes?
Tropske lučke s čokolado in granolo
Tropske lučke s čokolado in granolo
Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Preprosta kosila za ljubitelje azijskih okusov
Kadar si zaželimo nečesa novega, svežega, dišečega, pobrskamo za recepti, ki jih navdihujejo tajska, indijska, kitajska, vietnamska in korejska kulinarika.
Kaj vse lahko naredite iz kutin: domače ideje, ki dišijo po jeseni
Pri nas je kutina prej za okras kot sadež za uživanje, čeprav kutine odlikuje ogromno koristnih lastnosti, ki blagodejno vplivajo na naše zdravje.
Tako pravilno spečete pečenice
Pečenice so nepogrešljive jeseni in pozimi. Najbolje je, če dobite domače in preverjeno dobre, pozorni pa bodite pri peki.
Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Postopek
Mango olupimo, mu odstranimo koščico in grobo narežemo. Tudi banano olupimo in grobo narežemo. Mango, banano in kokosovo mleko damo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Mešanico nalijemo v modelčke za lučke in čez noč zamrznemo.
Naslednji dan granolo malo zmeljemo v majhnem multipraktiku, da se znebimo večjih grudic (ali pa granolo stresemo v skledo in jo zdrobimo).
Čokolado stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri narahlo vre voda), pri čemer pazimo, da se dno skledice ne dotika vode.
Lučke vzamemo iz modelčkov in konce pomočimo najprej v čokolado in nato v granolo. Položimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi (kar se zgodi hitro). Takoj pojemo ali pa shranimo v zamrzovalnik.
Modelčki in palčke
Modelčki za sladoledne lučke so vseh mogočih oblik, zato se lahko igramo. Najenostavnejši za uporabo so silikonski, saj iz njih zlahka poberemo lučke in jih očistimo.
Namesto modelčkov sicer lahko uporabimo kar majhne jogurtove lončke ali druge plastične ali papirnate lončke. V tem primeru palčke potisnemo skozi na glavo obrnjeno papirnato košarico za mafine ali skozi košček folije, ki ga položimo na lonček. Za lučke si priskrbimo kompaktne palčke.
Modelčkov za lučke ne napolnimo do vrha, saj se bo prostornina mase med zamrzovanjem povečala. Palčke v maso namestimo sredi zamrzovanja in lučke vrnemo v zamrzovalnik. Preden želimo lučke vzeti iz modelčkov, jih na kratko potopimo v vročo vodo, da bodo lepo zdrsnile ven.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Pica polžki
Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom