© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Tropske lučke s čokolado in granolo

Tropske lučke s čokolado in granolo

Čas priprave 30 min + zamrzovanje
Zahtevnost Enostavno
Količina 8 lučk po 0,75 dl
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
banana-mango-lollies2322 SS

Sestavine

  • 2 velika manga
  • 2 veliki zreli banani
  • 8 žlic kokosovega mleka
  • 100 g granole
  • 100 g temne čokolade

Sestavine

  • 2 velika manga
  • 2 veliki zreli banani
  • 8 žlic kokosovega mleka
  • 100 g granole
  • 100 g temne čokolade

Postopek

1

Mango olupimo, mu odstranimo koščico in grobo narežemo. Tudi banano olupimo in grobo narežemo. Mango, banano in kokosovo mleko damo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Mešanico nalijemo v modelčke za lučke in čez noč zamrznemo.

2

Naslednji dan granolo malo zmeljemo v majhnem multipraktiku, da se znebimo večjih grudic (ali pa granolo stresemo v skledo in jo zdrobimo).

3

Čokolado stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri narahlo vre voda), pri čemer pazimo, da se dno skledice ne dotika vode.

4

Lučke vzamemo iz modelčkov in konce pomočimo najprej v čokolado in nato v granolo. Položimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi (kar se zgodi hitro). Takoj pojemo ali pa shranimo v zamrzovalnik.

Modelčki in palčke

Modelčki za sladoledne lučke so vseh mogočih oblik, zato se lahko igramo. Najenostavnejši za uporabo so silikonski, saj iz njih zlahka poberemo lučke in jih očistimo.

Namesto modelčkov sicer lahko uporabimo kar majhne jogurtove lončke ali druge plastične ali papirnate lončke. V tem primeru palčke potisnemo skozi na glavo obrnjeno papirnato košarico za mafine ali skozi košček folije, ki ga položimo na lonček. Za lučke si priskrbimo kompaktne palčke.

Modelčkov za lučke ne napolnimo do vrha, saj se bo prostornina mase med zamrzovanjem povečala. Palčke v maso namestimo sredi zamrzovanja in lučke vrnemo v zamrzovalnik. Preden želimo lučke vzeti iz modelčkov, jih na kratko potopimo v vročo vodo, da bodo lepo zdrsnile ven.

Priljubljeni recepti

Piščančje kroglice z baziliko

Mesne kroglice bodo odslej stalnica prazničnih prigrizkov

Enostavno

Pica polžki

Pica polžki iz listnatega testa so odlična izbira za dolg večer pred televizijskim ekranom

30 min
Enostavno

Rdeč vinski žele

Vinski žele za piko na i k slastni pojedini

25 min
Enostavno

Mafini za dober dan

Z banano, jabolčno čežano, borovnicami in semeni

45 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.