Kaj boste skuhali danes?
Tropske lučke s čokolado in granolo
Tropske lučke s čokolado in granolo
Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 2 velika manga
- 2 veliki zreli banani
- 8 žlic kokosovega mleka
- 100 g granole
- 100 g temne čokolade
Postopek
Mango olupimo, mu odstranimo koščico in grobo narežemo. Tudi banano olupimo in grobo narežemo. Mango, banano in kokosovo mleko damo v multipraktik in zmeljemo v gladek pire. Mešanico nalijemo v modelčke za lučke in čez noč zamrznemo.
Naslednji dan granolo malo zmeljemo v majhnem multipraktiku, da se znebimo večjih grudic (ali pa granolo stresemo v skledo in jo zdrobimo).
Čokolado stopimo v vodni kopeli (v skledici nad kozico, v kateri narahlo vre voda), pri čemer pazimo, da se dno skledice ne dotika vode.
Lučke vzamemo iz modelčkov in konce pomočimo najprej v čokolado in nato v granolo. Položimo jih na pladenj, obložen s papirjem za peko, da se čokolada strdi (kar se zgodi hitro). Takoj pojemo ali pa shranimo v zamrzovalnik.
Modelčki in palčke
Modelčki za sladoledne lučke so vseh mogočih oblik, zato se lahko igramo. Najenostavnejši za uporabo so silikonski, saj iz njih zlahka poberemo lučke in jih očistimo.
Namesto modelčkov sicer lahko uporabimo kar majhne jogurtove lončke ali druge plastične ali papirnate lončke. V tem primeru palčke potisnemo skozi na glavo obrnjeno papirnato košarico za mafine ali skozi košček folije, ki ga položimo na lonček. Za lučke si priskrbimo kompaktne palčke.
Modelčkov za lučke ne napolnimo do vrha, saj se bo prostornina mase med zamrzovanjem povečala. Palčke v maso namestimo sredi zamrzovanja in lučke vrnemo v zamrzovalnik. Preden želimo lučke vzeti iz modelčkov, jih na kratko potopimo v vročo vodo, da bodo lepo zdrsnile ven.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Velikonočni prigrizek s hrenovim nadevom
Pripravite prigrizek iz ostankov velikonočne šunke, pirhov in hrena
Paradižnikova solata s čebulo
Paradižnikova solata za odlično spremljavo dobrotam z žara