© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem

Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa

Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem

Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4 osebe
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
puranje-kroglice-v-paradiznikovi-omaki-s-koromacem_558x620_acf_cropped

Sestavine

kroglice

  • 300 g mletega puranjega mesa
  • 100 g pršuta
  • 80 g sredice belega kruha
  • malo mleka
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 3 žlice nasekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna

omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
  • 400 g špagetov
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

kroglice

  • 300 g mletega puranjega mesa
  • 100 g pršuta
  • 80 g sredice belega kruha
  • malo mleka
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 3 žlice nasekljanega peteršilja
  • 2 stroka česna

omaka

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 korenček
  • 1 žlička koromačevih semen
  • 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • poper
  • 400 g špagetov

Postopek

1

Sredico kruha namočimo v mleko. Mleto meso damo v skledo, mu dodamo nasekljan pršut, odcejen kruh, sesekljan česen, peteršilj in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in z rokami naredimo 12 kroglic. Damo jih v hladilnik za 10 minut.

2

Medtem čebulo, korenček in česen sesekljamo ter v ponvi na žlici olja pražimo 5 do 6 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo koromačeva semena in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo sesekljan paradižnik in še pol pločevinke vode ter vmešamo paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo in kuhamo 15 minut, nato s paličnim mešalnikom omako grobo zmešamo.

3

Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje in mesne kroglice pražimo 8 do 10 minut. Preložimo jih v paradižnikovo omako in še malo pokuhamo, da se vse dobro pregreje. Postrežemo s špageti.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.