Kaj boste skuhali danes?
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa
Puranje kroglice v paradižnikovi omaki s koromačem
Mesne kroglice za ljubitelje puranjega mesa
Sestavine
kroglice
- 300 g mletega puranjega mesa
- 100 g pršuta
- 80 g sredice belega kruha
- malo mleka
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 žlička koromačevih semen
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 400 g špagetov
Stari recepti: kako pravilno kisati zelje in repo
Zagotovo se boste strinjali, da trgovinske police ponujajo veliko izbiro vloženega zelja in repe, a kljub temu sta najboljša domača.
Nepozabna klasika med enolončnicami
Istrska enolončnica bobiči je eden tistih drobnih zakladov, zaradi katerih smo Slovenci lahko upravičeno ponosni na svojo kulinarično tradicijo.
Tomaž Kavčič o intimnosti svojega dela
Pionir slovenske kulinarike počasne hrane, chef Tomaž Kavčič, ki ustvarja v Dvorcu Zemono, razmišlja tudi o etiki v gostinstvu.
Sestavine
kroglice
- 300 g mletega puranjega mesa
- 100 g pršuta
- 80 g sredice belega kruha
- malo mleka
- 1 razžvrkljano jajce
- 3 žlice nasekljanega peteršilja
- 2 stroka česna
omaka
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1 korenček
- 1 žlička koromačevih semen
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke
- 1 žlica paradižnikove mezge
- sol
- poper
- 400 g špagetov
Postopek
Sredico kruha namočimo v mleko. Mleto meso damo v skledo, mu dodamo nasekljan pršut, odcejen kruh, sesekljan česen, peteršilj in jajce. Solimo in popramo, dobro premešamo in z rokami naredimo 12 kroglic. Damo jih v hladilnik za 10 minut.
Medtem čebulo, korenček in česen sesekljamo ter v ponvi na žlici olja pražimo 5 do 6 minut, da se zelenjava zmehča. Priložimo koromačeva semena in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo sesekljan paradižnik in še pol pločevinke vode ter vmešamo paradižnikovo mezgo. Solimo, popramo in kuhamo 15 minut, nato s paličnim mešalnikom omako grobo zmešamo.
Medtem v ponvi segrejemo preostalo olje in mesne kroglice pražimo 8 do 10 minut. Preložimo jih v paradižnikovo omako in še malo pokuhamo, da se vse dobro pregreje. Postrežemo s špageti.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Sladka plaža s piškotnimi drobtinami in cheesecake kremo
Čisto prava sladka plaža s peščenim gradom!
Piščančja nabodala s cacikijem
Nabodala so priljubljena specialiteta, ki izvira z Balkana. Pravimo jim tudi ražnjiči, po grško suvlaki in po turško šašlik.