
Kaj boste skuhali danes?
Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.
Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.

Sestavine
- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
- 2 veliki jajci
- 75 g krušnih drobtin
- 75 g naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička suhega origana
- 70 g mocarele
- sol
- poper
- olje za peko

Tako preproste, da so gotove v 30 minutah, a okus vas bo osvojil
Najprej je svetovni splet osvojil 'Marry Me' piščanec, sledile so 'Marry Me' testenine. Kakšno 'za oženit' dobro jed si še lahko obetamo?

Porabite fige in kruh s tem božanskim narastkom
Z drevesa ste pobrali zadnje fige, v kuhinji pa imate višek kruha, s katerim ne veste kaj storiti. Odlično! Imamo recept za vas, ki bo posrkbel, da ničesar ne zavržete.

Pečena paprika: trik, kako ohraniti njen okus tudi po sezoni
Okus po pečeni papriki je ultimativni poletni okus. Ko poletje mine, je ta aroma tista, ki jo najbolj pogrešamo. S tem receptom si lahko ta priljubljeni okus shranite.
Sestavine
- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
- 2 veliki jajci
- 75 g krušnih drobtin
- 75 g naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička suhega origana
- 70 g mocarele
- sol
- poper
- olje za peko
Postopek
Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo 4 dele. Med dvema plastema kuhinjske folije jih s kuhinjskim kladivom potolčemo tako, da jih stanjšamo na debelost malo manj kot pol centimetra. Jajca razžvrkljamo. V drugem krožniku zmešamo krušne drobtine s polovico parmezana. Česen olupimo in stremo. Mocarelo natrgamo na manjše kose.
Piščančje zrezke pomočimo v jajca in povaljamo v drobtinah s parmezanom. Do peke jih shranimo v hladilniku.
V ponvi segrejemo žlico olja in na njem kakšno minuto pražimo česen. Dodamo paradižnik, sladkor in origano. Začinimo s soljo in poprom ter omako kuhljamo 5 do 10 minut.
V drugi ponvi na malo olja pečemo piščanca na vsaki strani 5 minut. V nepregorno posodo stresemo paradižnikovo omako. Na njo položimo piščančje prsi, posujemo z mocarelo in preostalim parmezanom in pečemo v pečici pod žarom 3 do 4 minute, da se sir zapeče. Postrežemo s testeninami ali krompirjem ter poljubno zelenjavo ali solato.