
Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.
Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.

Sestavine
- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
- 2 veliki jajci
- 75 g krušnih drobtin
- 75 g naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička suhega origana
- 70 g mocarele
- sol
- poper
- olje za peko

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
- 2 veliki jajci
- 75 g krušnih drobtin
- 75 g naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička suhega origana
- 70 g mocarele
- sol
- poper
- olje za peko
Postopek
Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo 4 dele. Med dvema plastema kuhinjske folije jih s kuhinjskim kladivom potolčemo tako, da jih stanjšamo na debelost malo manj kot pol centimetra. Jajca razžvrkljamo. V drugem krožniku zmešamo krušne drobtine s polovico parmezana. Česen olupimo in stremo. Mocarelo natrgamo na manjše kose.
Piščančje zrezke pomočimo v jajca in povaljamo v drobtinah s parmezanom. Do peke jih shranimo v hladilniku.
V ponvi segrejemo žlico olja in na njem kakšno minuto pražimo česen. Dodamo paradižnik, sladkor in origano. Začinimo s soljo in poprom ter omako kuhljamo 5 do 10 minut.
V drugi ponvi na malo olja pečemo piščanca na vsaki strani 5 minut. V nepregorno posodo stresemo paradižnikovo omako. Na njo položimo piščančje prsi, posujemo z mocarelo in preostalim parmezanom in pečemo v pečici pod žarom 3 do 4 minute, da se sir zapeče. Postrežemo s testeninami ali krompirjem ter poljubno zelenjavo ali solato.