© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Namaz iz pečenih jajčevcev

Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara

Namaz iz pečenih jajčevcev

Za lahek prigrizek, predjed ali k jedem z žara

Čas priprave 40 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
smoky aubergine dip and barbecued poppadums

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 strok česna
  • 1 dl navadnega jogurta
  • sok ½ limone
  • grobo narezan zelen čili
  • 1 žlička mletega koriandra
  • malo olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje
  • indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 2 jajčevca
  • 1 strok česna
  • 1 dl navadnega jogurta
  • sok ½ limone
  • grobo narezan zelen čili
  • 1 žlička mletega koriandra
  • malo olja
  • sol
  • poper
  • oljčno olje za pokapanje
  • indijski kruh ali lepinja, ko postrežemo

Postopek

1

Najprej pripravimo in segrejemo žar. Na vroči žerjavici spečemo cela jajčevca tako, da koža potemni, meso pa postane mehko. Ohladimo ju v skledi. Jajčevce lahko spečemo tudi v pečici (20 minut) ali v vroči ponvi. Ko se jajčevca ohladita, ju olupimo in meso grobo narežemo.

2

Skupaj z jogurtom, limonovim sokom, česnom, čilijem, koriandrom in oljem damo meso jajčevcev v sekljalnik in vse skupaj začinimo še s soljo in poprom. Sesekljamo v gladek namaz, ki ga damo v skledo in pokapljamo še z malo olja. Če želimo namaz s koščki, jajčevce, česen in čili narežemo na roke in jih nato zmešamo s preostalimi sestavinami. Postrežemo z indijskim kruhom, lahko tudi lepinjo, ki jo prav tako pogrejemo na žaru.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.