
Sladke lepljive perutničke z zeljnato solato
Sladke lepljive perutničke z zeljnato solato

Sestavine
- 4 žlice kečapa
- 4 strti stroki česna
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 4 žlice sladke čilijeve omake
- 4 žlice temne sojine omake
- 1 kg piščančjih perutničk
- sol
- poper
zeljnata solata
- 1 majhna zeljna glava
- 3 veliki nastrgani korenčki
- 1 velika drobno sesekljana čebula
- 8 žlic lahkega solatnega preliva ali majoneze

Popolna kopel kar v kuhinji: pripravite bain-marie
Vodna kopel (bain-marie) je ena najstarejših in najbolj zanesljivih kuharskih tehnik. S temi nasveti se boste ob pripravi počutili kot francoski slaščičarji.

7 receptov španske kulinarike, ki vedno navdušijo
Španska kuhinja je znana po živahnih okusih, preprostih sestavinah in bogati tradiciji skupnega obedovanja.

Hitre malice, ki jih lahko odnesete v službo
September je čas za nove začetke - začnimo pri zdravih malicah za v službo.
Sestavine
- 4 žlice kečapa
- 4 strti stroki česna
- 3 žlice rjavega sladkorja
- 4 žlice sladke čilijeve omake
- 4 žlice temne sojine omake
- 1 kg piščančjih perutničk
- sol
- poper
zeljnata solata
- 1 majhna zeljna glava
- 3 veliki nastrgani korenčki
- 1 velika drobno sesekljana čebula
- 8 žlic lahkega solatnega preliva ali majoneze
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki posodi zmešamo kečap, česen, sladkor, polovico sladke čilijeve omake, sojino omako ter malo soli in popra. V posodo damo perutničke in jih dobro povaljamo po zmesi, da so cele premazane. Preložimo jih na en velik ali dva manjša pekača. Perutničke naj bodo zložene v eni plasti. Pečemo 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da pozlatijo.
Medtem pripravimo zeljnato solato. Zeljno glavo očistimo in narežemo. Zelje, korenček in čebulo zmešamo s preostankom čilijeve omake in solatnim prelivom ali majonezo ter začinimo s soljo in poprom. Perutničke nagrmadimo na velik pladenj, solato pa postrežemo v servirni posodi.