© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Sladke lepljive perutničke z zeljnato solato

Sladke lepljive perutničke z zeljnato solato

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
sladke lepljive perutnicke z zeljnato solato

Sestavine

  • 4 žlice kečapa
  • 4 strti stroki česna
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 4 žlice sladke čilijeve omake
  • 4 žlice temne sojine omake
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • sol
  • poper

zeljnata solata

  • 1 majhna zeljna glava
  • 3 veliki nastrgani korenčki
  • 1 velika drobno sesekljana čebula
  • 8 žlic lahkega solatnega preliva ali majoneze

Sestavine

  • 4 žlice kečapa
  • 4 strti stroki česna
  • 3 žlice rjavega sladkorja
  • 4 žlice sladke čilijeve omake
  • 4 žlice temne sojine omake
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • sol
  • poper

zeljnata solata

  • 1 majhna zeljna glava
  • 3 veliki nastrgani korenčki
  • 1 velika drobno sesekljana čebula
  • 8 žlic lahkega solatnega preliva ali majoneze

Postopek

1

Pečico segrejemo na 200 °C. V veliki posodi zmešamo kečap, česen, sladkor, polovico sladke čilijeve omake, sojino omako ter malo soli in popra. V posodo damo perutničke in jih dobro povaljamo po zmesi, da so cele premazane. Preložimo jih na en velik ali dva manjša pekača. Perutničke naj bodo zložene v eni plasti. Pečemo 35 do 40 minut oziroma tako dolgo, da pozlatijo.

2

Medtem pripravimo zeljnato solato. Zeljno glavo očistimo in narežemo. Zelje, korenček in čebulo zmešamo s preostankom čilijeve omake in solatnim prelivom ali majonezo ter začinimo s soljo in poprom. Perutničke nagrmadimo na velik pladenj, solato pa postrežemo v servirni posodi.

Priljubljeni recepti

Frika

Friko pripravljamo na slovenski in italijanski strani meje, za svojo pa jo imamo oboji. Recepta se razlikujeta le po vrsti sira (tolminc oziroma montasio).

1 h
Enostavno

Pita Mont Blanc (s kostanjevo kremo in španskimi vetrci)

Mont Blanc je slavna francoska kostanjeva sladica, ki po obliki spominja na znameniti vrh

2 h 30 min
Srednje zahtevno

Trska s paradižnikom in timijanom

Lahka in hitra ribja večerja

20 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.