
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.
Zapečene testenine po florentinsko
Slastne kremne testenine, za katere bodo vsi za mizo neučakani, da jih poskusijo.

Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 300 g peresnikov
- 1 žlica oljčnega olja
- 500 g rjavih šampinjonov
- 2 stroka česna
- 50 g naribanega parmezana za posip
omaka
- 2 večji pesti zamrznjene špinače
- 250 g maskarponeja
- pest naribanega parmezana
- sol
- poper
Postopek
Šampinjone očistimo in jih razpolovimo, večje pa narežemo na četrtine. Česen olupimo in drobno nasekljamo. Peresnike kuhamo v osoljeni vreli vodi kuhamo 10 minut. Kuhane odcedimo in jih vrnemo v lonec.
Medtem žar v pečici segrejemo na srednjo temperaturo (180 °C). V večji ponvi segrejemo olje in dodamo gobe. Na visokem ognju jih pražimo 5 minut, da rahlo porjavijo. Ogenj zmanjšamo, gobam pa dodamo česen in pražimo še kakšno minuto, da česen zadiši. Nato gobe solimo in popramo ter stresemo v velik plitev pekač.
Pripravimo še špinačno omako. Špinačo odtalimo, odcedimo, nasekljamo in jo dobro zmešamo z maskarponejem in parmezanom. Omako zmešamo s peresniki, lonec spet pristavimo na ogenj in nekaj minut segrevamo. Po okusu začinimo s soljo in poprom ter vse skupaj stresemo na gobe v pekaču. Posujemo s parmezanom in damo v pečico pod žar za 5 minut, da se sir zlato rjavo obarva in da omaka zabrbota.