
Bučkina pomaka s tahinijem
Bučkina pomaka s tahinijem

Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje
Preberite tudi

Kuhajte z jogurtom: slane jedi, sladice, napitki in več
Jogurt ni le za zajtrk – odkrijte recepte za slane jedi, juhe, sladice, marinade in napitke z jogurtom. Preverite, kaj vse lahko pripravite!

Picerija Etna v Podutiku: s svežimi močmi v nove zmage
Ustavili smo se v ljubljanski piceriji Etna, zmagovalki prve sezone akcije Naj picerija Slovenije, ki je v zadnjem letu doživela osvežilen preporod.

Najpogostejše napake pri peki mesa na žaru in kako jih odpraviti
Čeprav se zdi priprava hrane na žaru sila enostavna, zahteva kar nekaj znanja in spretnosti, ključnega pomena pa so tudi sveže in kakovostne sestavine.
Sestavine
- 3 večje bučke
- 2 stroka česna
- 2 ½ žlice tahinija (sezamove paste)
- sok 1 manjše limone
- 2 žlici grškega jogurta
- prgišče listov sveže mete
- ½ žlice oljčnega olja za pokapanje
Postopek
Pečico segrejemo na 220 °C. Cele bučke zavijemo v aluminijasto folijo in damo v razgreto pečico za 30 minut ali toliko časa, da so mehke, ko jih prebodemo z vilicami. Vzamemo jih iz pečice in pustimo, da se popolnoma ohladijo.
Ohlajene bučke damo v multipraktik (vodo, ki se je izcedila zavržemo), dodamo strt česen in zmeljemo, da dobimo puhasto teksturo. Dodamo tahini in limonov sok, solimo in še malo pomeljemo. Predenemo v skledo ter vmešamo jogurt in malo sesekljane mete. Pokapamo z oljem, posujemo s preostalo sesekljano meto in ponudimo.
Nasvet
Bučkina pomaka s tahinijem je odličen del prave libanonske pojedine, ki jo sestavljajo še: