Dober tek
© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Zajčja obara z lisičkami

Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.

Zajčja obara z lisičkami

Ko najdete lisičke na sprehodu, si skuhajte to okusno zajčjo obaro.

Čas priprave 50 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
X (Twitter)
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 800 g zajčjega mesa s kostmi
  • 100 g korenčka
  • 100 g čebule
  • 50 g pora
  • 150 g lisičk
  • 2 stroka česna
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 50 g gomolja zelene
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica moke
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • šetraj
  • majaron

Preberite tudi

besamel-A_558x620_acf_cropped

Popoln bešamel korak za korakom

Klasična francoska omaka bešamel je ena najbolj znanih belih omak. Uporabimo ga v lazanjah in musakah, je tudi osnova številnih drugih omak. Če boste sledili postopku, ki nam ga je korak za korakom pokazal chef Bine Volčič, se vam ne bo ponesrečil.

Sestavine

  • 800 g zajčjega mesa s kostmi
  • 100 g korenčka
  • 100 g čebule
  • 50 g pora
  • 150 g lisičk
  • 2 stroka česna
  • 1 peteršiljeva korenina
  • 50 g gomolja zelene
  • 1 dl belega vina
  • 1 žlica moke
  • 0,5 dl oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • lovorov list
  • šetraj
  • majaron

Postopek

1

Lisičke očistimo, operemo in narežemo. Čebulo in česen olupimo in sesekljamo. Korenček, zeleno, peteršiljevo korenino in por očistimo in narežemo na rezance. Zajčje meso s kostmi nasekamo na primerne kose in operemo.

2

Na vročem olju prepražimo zajčje meso, dodamo čebulo, in ko postekleni, dodamo narezano zelenjavo, sesekljan česen in lisičke. Nekoliko popražimo, pomokamo in zalijemo z vodo. Solimo in popramo, začinimo s šetrajem, lovorovim listom in majaronom ter skuhamo do mehkega. Na koncu dolijemo vino, po želji še malo začinimo, prekuhamo in ponudimo z ajdovimi žganci.

Nasvet

Ajdove žgance pripravimo tako, da v loncu pristavimo liter in pol vode in jo solimo. 400 g ajdove moke pomešamo z 100 g bele pšenične moke in mešanico naenkrat vsujemo v krop. Pokrijemo in počakamo 5 minut, da voda zavre čez moko. S kuhalnico naredimo sredi kupčka moke luknjo, pokrijemo in kuhamo še 10 minut, da voda dobro prevre tudi v sredini. Nato skoraj vso vodo odlijemo v drug lonec in jo prihranimo. 100 g ocvirkove masti segrejemo, jo dodamo kuhani masi za žgance in dobro zmešamo. Med mešanjem žganci postanejo trdi in suhi, zato jim dodamo nekaj prihranjene vode, v kateri so se kuhali. Vodo dodajamo postopoma; če imamo rajši suhe žgance, dodamo manj vode, če so nam ljubši mehkejši, je dodamo nekoliko več. Kepo žgancev z vilicami ali nožem drobno narežemo.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.