
Štajerska kisla juha
Štajerska kisla juha

Sestavine
- 1 kg svinjskega mesa (pleče ali vrat)
- 6 žlic olja ali masti
- 300 g sesekljane čebule
- 10 strokov sesekljanega česna
- 200 g rumenega korenja
- 200 g rdečega korenja
- 200 g graha
- 160 g gomolja zelene
- 100 g peteršiljeve korenine
- majaron, timijan, lovorov list, luštrek, celi poper
- 4 žlice bele moke
- 2 dl kisle smetane
- kis po okusu
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- sol

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 1 kg svinjskega mesa (pleče ali vrat)
- 6 žlic olja ali masti
- 300 g sesekljane čebule
- 10 strokov sesekljanega česna
- 200 g rumenega korenja
- 200 g rdečega korenja
- 200 g graha
- 160 g gomolja zelene
- 100 g peteršiljeve korenine
- majaron, timijan, lovorov list, luštrek, celi poper
- 4 žlice bele moke
- 2 dl kisle smetane
- kis po okusu
- 2 žlici narezanega drobnjaka
- sol
Postopek
Svinjsko meso narežemo na kocke 1 cm x 1 cm. Obe vrsti korenja, gomolj zelene in peteršiljevo korenino olupimo. Korenje narežemo na kolobarčke, gomolj zelene in peteršiljevo korenino pa na debelejše rezance.
Na vroči maščobi zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezano svinjsko meso in pražimo 5 minut. Nato dodamo sesekljan česen, ko zadiši, dodamo še narezano zelenjavo, začimbe, solimo, zalijemo s približno 1,5 l vode in kuhamo 30 minut.
Iz kisle smetane in moke zmešamo podmet in z njim zgostimo juho, dodamo kis in kuhamo še 15 minut. Na koncu juho dosolimo, pred serviranjem jo potresemo z narezanim drobnjakom.