© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Štajerska kisla juha

Štajerska kisla juha

Čas priprave 1 h 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 8 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
stajerska-kisla-juha_558x620_acf_cropped

Sestavine

  • 1 kg svinjskega mesa (pleče ali vrat)
  • 6 žlic olja ali masti
  • 300 g sesekljane čebule
  • 10 strokov sesekljanega česna
  • 200 g rumenega korenja
  • 200 g rdečega korenja
  • 200 g graha
  • 160 g gomolja zelene
  • 100 g peteršiljeve korenine
  • majaron, timijan, lovorov list, luštrek, celi poper
  • 4 žlice bele moke
  • 2 dl kisle smetane
  • kis po okusu
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg svinjskega mesa (pleče ali vrat)
  • 6 žlic olja ali masti
  • 300 g sesekljane čebule
  • 10 strokov sesekljanega česna
  • 200 g rumenega korenja
  • 200 g rdečega korenja
  • 200 g graha
  • 160 g gomolja zelene
  • 100 g peteršiljeve korenine
  • majaron, timijan, lovorov list, luštrek, celi poper
  • 4 žlice bele moke
  • 2 dl kisle smetane
  • kis po okusu
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • sol

Postopek

1

Svinjsko meso narežemo na kocke 1 cm x 1 cm. Obe vrsti korenja, gomolj zelene in peteršiljevo korenino olupimo. Korenje narežemo na kolobarčke, gomolj zelene in peteršiljevo korenino pa na debelejše rezance.

2

Na vroči maščobi zlato rumeno prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezano svinjsko meso in pražimo 5 minut. Nato dodamo sesekljan česen, ko zadiši, dodamo še narezano zelenjavo, začimbe, solimo, zalijemo s približno 1,5 l vode in kuhamo 30 minut.

3

Iz kisle smetane in moke zmešamo podmet in z njim zgostimo juho, dodamo kis in kuhamo še 15 minut. Na koncu juho dosolimo, pred serviranjem jo potresemo z narezanim drobnjakom.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.