
Kaj boste skuhali danes?
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.

Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi

Poznate vahtni kruh? Domači kruh z rdečim grozdjem naravnost iz Brd
Tradicionalni vahtni kruh iz Goriških Brd je odličen za jesenske dni. Če se na vaši trti najde še kakšen grozd, vam bo ta recept prišel prav.

Topla ideja za kosilo: najboljši recepti za jesenske juhe
Ko dneve zapolni megla in listje zašumi pod nogami, je čas za slastne jesenske juhe, ki v naš vsakdan zanesejo mir in udobje.

Katera buča je prava za juho, katera za sladico? Tukaj je preprost vodič
Katero bučo izbrati za katero jed, ni enostavno vprašanje, a zbrali smo nekaj napotkov, s katerimi bodo vaši recepti z bučami vedno uspeli.
Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi
Postopek
Meso narežemo na grižljaj velike koščke. Korenje in peteršilj ostrgamo in narežemo na kolobarčke, gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. Beli del pora narežemo na kolobarje. Na maščobi svetlo rumeno prepražimo čebulo, dodamo meso in pražimo, da meso zakrkne. Priložimo narezano jušno zelenjavo, lovorov list, majaron, limonino lupino in malo solimo, zalijemo z vodo ali juho in skuhamo do mehkega.

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo moko in pripravimo svetlo prežganje. Dodamo sesekljan česen, ko le ta zadiši, prežganje vlijemo v vrelo obaro. Dobro premešamo in kuhamo še 5 minut. Obaro po potrebi dosolimo in jo okisamo z vinskim kisom ali limoninim sokom.

Medtem ko se telečja obara kuha, naredimo vodne žličnike. Moko zmešamo z jajcem, solimo in dolijemo toliko vode, da dobimo gostejše testo. Stresemo ga na pomokano kuhinjsko desko in z nožem narežemo žličnike v obaro. Kuhamo jih približno 5 minut.
