
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.

Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi

Odslej ne bomo rabutali le fig, ampak tudi listje
Rabutali? To pa že ne. Prej sposodili (za nedoločen čas). Vonju fig se enostavno ne moremo upreti … S temi recepti pa bomo v poletni aromi uživali še dlje.

Okus, ki ga ne pozabiš: ‘nduja, najmočnejša začimba v obliki klobase
Lahko jo vzljubiš, a težko izgovoriš: 'nduja si je izborila svoje mesto poleg pršuta, pikantne salame in sopressate kot ena najboljših italijanskih mesnin.

Idealen brunch za dneve brez mesa
Včasih si zjutraj preprosto zaželimo nekaj bolj lahkotnega, zelenega in brezmesnega – a obenem polnega okusov in energije.
Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi
Postopek
Meso narežemo na grižljaj velike koščke. Korenje in peteršilj ostrgamo in narežemo na kolobarčke, gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. Beli del pora narežemo na kolobarje. Na maščobi svetlo rumeno prepražimo čebulo, dodamo meso in pražimo, da meso zakrkne. Priložimo narezano jušno zelenjavo, lovorov list, majaron, limonino lupino in malo solimo, zalijemo z vodo ali juho in skuhamo do mehkega.

V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo moko in pripravimo svetlo prežganje. Dodamo sesekljan česen, ko le ta zadiši, prežganje vlijemo v vrelo obaro. Dobro premešamo in kuhamo še 5 minut. Obaro po potrebi dosolimo in jo okisamo z vinskim kisom ali limoninim sokom.

Medtem ko se telečja obara kuha, naredimo vodne žličnike. Moko zmešamo z jajcem, solimo in dolijemo toliko vode, da dobimo gostejše testo. Stresemo ga na pomokano kuhinjsko desko in z nožem narežemo žličnike v obaro. Kuhamo jih približno 5 minut.
