Kaj boste skuhali danes?
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.
Telečja obara
Slastna enolončnica, ki je enostavna za pripraviti.
Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi
Domači ferrero, ki se bo kar topil v ustih
Če si letos za praznike želite nekaj drugačnega od klasičnih piškotov, je domača različica priljubljenih čokoladnih kroglic popolna za slaščičarski izziv.
Pozabite na tatarski biftek, ta prigrizek je hit decembra
Pečen brie je hiter in preprost praznični prigrizek, ki vedno navduši. Idealen za nenapovedane goste, praznične večere in sproščena druženja doma.
Le 10 minut za beljakovinsko bogat zajtrk
Kosmiče lahko pripravimo na milijon različnih načinov. Če jih namočimo čez noč (overnight oats) in dodamo beljakovine v prahu, bo zajtrk še bolj uravnotežen in nasiten.
Sestavine
- 600 g teletine (vrat, prsi ali pleče)
- 3 žlice olja
- 150 g sesekljane čebule
- 1 sesekljan strok česna
- 200 g jušne zelenjave (2 korenčka, peteršiljeva korenina, kos gomolja zelene, por)
- košček limonove lupine
- 1 lovorov list
- majaron
- 1 žlica moke
- 2 žlici olja
- vinski kis ali limonov sok
vodni žličniki
- sol
- 100 g moke
- 1 jajce
- voda po potrebi
Postopek
Meso narežemo na grižljaj velike koščke. Korenje in peteršilj ostrgamo in narežemo na kolobarčke, gomolj zelene olupimo in narežemo na koščke. Beli del pora narežemo na kolobarje. Na maščobi svetlo rumeno prepražimo čebulo, dodamo meso in pražimo, da meso zakrkne. Priložimo narezano jušno zelenjavo, lovorov list, majaron, limonino lupino in malo solimo, zalijemo z vodo ali juho in skuhamo do mehkega.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja, dodamo moko in pripravimo svetlo prežganje. Dodamo sesekljan česen, ko le ta zadiši, prežganje vlijemo v vrelo obaro. Dobro premešamo in kuhamo še 5 minut. Obaro po potrebi dosolimo in jo okisamo z vinskim kisom ali limoninim sokom.
Medtem ko se telečja obara kuha, naredimo vodne žličnike. Moko zmešamo z jajcem, solimo in dolijemo toliko vode, da dobimo gostejše testo. Stresemo ga na pomokano kuhinjsko desko in z nožem narežemo žličnike v obaro. Kuhamo jih približno 5 minut.