
Mesne kroglice z mocarelo
Mesne kroglice z mocarelo

Sestavine
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini en dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 70 g mocarele, natrgane na 16 koščkov
- 300 g paradižnikove omake z baziliko

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 400 g mlete govedine
- 1 šalotka
- 1 žlica olja
- 1 strok česna
- 2 rezini en dan starega kruha
- malo mleka za namakanje
- 1 majhno jajce
- 2 žlici nasekljanega peteršilja
- sol
- poper
- 70 g mocarele, natrgane na 16 koščkov
- 300 g paradižnikove omake z baziliko
Postopek
Pečico segrejemo na 200 °C. Kruh brez skorje namočimo v mleko. Šalotko in česen olupimo in drobno nasekljamo. Šalotko zarumenimo na žlici olja in odstavimo. Meso damo v skledo in zmešamo s šalotko, odcejenim kruhom, jajcem, sesekljanim česnom in peteršiljem ter začinimo s soljo in poprom. Maso dobro pregnetemo in z vlažnimi rokami oblikujemo 16 kroglic. V vsako vstavimo košček mocarele, kroglice položimo v pekač in pečemo 15 do 20 minut, da se zlato rjavo obarvajo in so skoz in skoz pečene.
Medtem damo omako v kozico. Nežno jo segrejemo, nato jo pustimo brbotati, da malo povre. Ko so mesne kroglice pečene, v vsako zapičimo nabodalce in jih postrežemo s paradižnikovo omako za pomakanje.