© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kokošja obara

Kokošja obara

Čas priprave 1 h 20 min
Zahtevnost Enostavno
Količina za 4–6 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
kokosja obara A

Sestavine

  • 1 cela kokoš, težka pribl. 1,6 kg
  • 400 g jušne zelenjave (korenje, gomolj zelene, por, rumena koleraba, peteršiljeva korenina)
  • 3 žlice olja ali masti
  • 150 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 dl belega vina
  • maslena kocka iz 1 žlice moke in 1 žlice masla
  • črni poper v zrnu
  • 1 lovorov list
  • košček limonove lupine
  • majaron
  • timijan
  • šetraj
  • 2 vejici peteršilja
  • malo kisa
  • sol
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 cela kokoš, težka pribl. 1,6 kg
  • 400 g jušne zelenjave (korenje, gomolj zelene, por, rumena koleraba, peteršiljeva korenina)
  • 3 žlice olja ali masti
  • 150 g čebule
  • 3 stroki česna
  • 1 dl belega vina
  • maslena kocka iz 1 žlice moke in 1 žlice masla
  • črni poper v zrnu
  • 1 lovorov list
  • košček limonove lupine
  • majaron
  • timijan
  • šetraj
  • 2 vejici peteršilja
  • malo kisa
  • sol

Postopek

1

Kokoš operemo, ji odstranimo maščobo in jo razkosamo. Meso solimo.

kokosja obara 2
2

Česen in čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Jušno zelenjavo operemo, olupimo in narežemo na debelejše rezance dolžine 3 cm. Peteršilj operemo, osušimo in sesekljamo.

kokosja obara 1
3

V loncu segrejemo maščobo in na njej zlato rumeno opečemo nasekano kokošje meso. Hkrati damo v lonec le toliko kosov, da se vsi lepo popečejo. Nato jih odlagamo na krožnik in nadaljujemo peko preostalih kosov.

kokosja obara 3
4

Na maščobi, kjer se je peklo meso, podušimo čebulo toliko, da ovene, priložimo popečene kose kokoši in sesekljan česen. Ko česen zadiši, dodamo narezano zelenjavo, še malo popražimo in zalijemo z vinom. Počakamo, da vino izhlapi, nato obaro zalijemo s hladno vodo. Ko zavre, odstranimo pene in dodamo poprova zrna, lovorov list, limonovo lupino, majaron, timijan in šetraj. Solimo in obaro kuhamo 40 minut.

kokosja obara 4
5

Obaro zgostimo z masleno kocko, ki jo pripravimo tako, da pregnetemo žlico moke z žlico masla. Obaro kuhamo še nekaj minut, pred serviranjem jo dodatno začinimo s kisom, soljo in mletim poprom, potresemo s sesekljanim peteršiljem in ponudimo. V obaro lahko zakuhamo tudi vodne žličnike.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.