© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Divjačinski golaž

Divjačinski golaž

Čas priprave /
Zahtevnost Enostavno
Količina za 12 oseb
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
DIVJACINSKI GOLAZ IMG_7541000

Sestavine

  • 1 kg srne ali jelena
  • 1 kg divjega prašiča
  • 1 kg čebule
  • 500 g mesnate slanine
  • 6 strokov česna
  • 2 peteršiljevi korenini
  • kos pora
  • kos gomoljne zelene
  • olje za praženje
  • svež majaron, timijan, šetraj
  • 2 žlici kaper
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlički sladke mlete paprike
  • 2 žlički ostre mlete paprike (po želji)
  • sol in poper
  • voda ali goveja juha za zalivanje
  • 2 dl rdečega vina
  • kisla smetana (po želji)
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 1 kg srne ali jelena
  • 1 kg divjega prašiča
  • 1 kg čebule
  • 500 g mesnate slanine
  • 6 strokov česna
  • 2 peteršiljevi korenini
  • kos pora
  • kos gomoljne zelene
  • olje za praženje
  • svež majaron, timijan, šetraj
  • 2 žlici kaper
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlički sladke mlete paprike
  • 2 žlički ostre mlete paprike (po želji)
  • sol in poper
  • voda ali goveja juha za zalivanje
  • 2 dl rdečega vina
  • kisla smetana (po želji)

Postopek

1

Meso narežemo na srednje velike kose. Slanino narežemo na kocke. Čebulo, česen in jušno zelenjavo sesekljamo. Kapre oplaknemo in sesekljamo.

2

V kotličku segrejemo olje in na njem na majhnem ognju pražimo čebulo, da postekleni. Dodamo meso in ga popražimo, da se rjavo obarva, nato dodamo slanino. Dodamo česen, zelenjavo in zelišča, še malo popražimo, solimo in popramo ter dodamo še paradižnikovo mezgo, gorčico in papriko. Zalijemo s toliko vode ali goveje juhe, da je meso pokrito, in kuhamo, dokler se povsem ne zmehča. Po potrebi vmes dodajamo še malo vode.

3

Na koncu prilijemo vino in še malo pokuhamo. Preden postrežemo, po želji vmešamo še nekaj žlic kisle smetane.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.