
Kaj boste skuhali danes?
Vroča čokolada s snežnimi kepicami
Vroča čokolada s snežnimi kepicami

Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 strok vanilje
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor po okusu
- drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
- cimet in nageljnove žbice (po želji)

Začenja se sezona buč, tu so 3 popolni recepti
Z vonjem po suhem listju in prvim hladnim vetrom pride tudi čas, ko buče prevzamejo naše kuhinje. Ni jeseni brez te živo oranžne kraljice – vsestranske, hranljive in preproste za pripravo.

Rjav pecelj in lise na zeleni solati: ali je še varna za uživanje?
Rjav pecelj in lise na zeleni solati niso nujno znak, da solata ni več dobra. Odkrijte, kdaj je solata še užitna in kako podaljšati njeno svežino.

Ne spreglejte te klasike iz kuhinj naših non
Pršutov toč ali toč iz pršuta je slastna primorska jed z bogato tradicijo – popolna za jesenske dni.
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 strok vanilje
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor po okusu
- drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
- cimet in nageljnove žbice (po želji)
Postopek
V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.