
Vroča čokolada s snežnimi kepicami
Vroča čokolada s snežnimi kepicami

Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 strok vanilje
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor po okusu
- drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
- cimet in nageljnove žbice (po želji)
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Francoska klasika, ki bo očarala vse ljubitelje morske hrane
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
- 1 l mleka
- 200 g kakovostne temne čokolade
- 1 strok vanilje
- 2 žlički jedilnega škroba
- sladkor po okusu
- drobni španski vetrci (za male snežne kepice)
- cimet in nageljnove žbice (po želji)
Postopek
V majhno kozico nalijemo mleko in dodamo po dolgem prerezan strok vanilje. Na šibkem ognju segrevamo do vrenja.
Medtem v skodelici gladko zmešamo škrob, sladkor in malo mleka ter prilijemo v vroče mleko. Na srednje močnem ognju kuhamo približno minuto. Vmešamo še na koščke nalomljeno čokolado ter z metlico mešamo, da se čokolada popolnoma stopi in nastane gosta zmes. Če želimo, jo lahko začinimo tudi s cimetom ali nageljnovimi žbicami.
Vročo čokolado nalijemo v lične lončke ali kozarčke, potresemo s snežnimi kepicami in se z njo takoj posladkamo.