
Cheesecake z jagodami in španskimi vetrci
Le poglejte to sladico - pomladno lepotico!
Cheesecake z jagodami in španskimi vetrci
Le poglejte to sladico - pomladno lepotico!

Sestavine
- 100 g masla in še malo za model
- 200 g maslenih piškotov
- 400 g maskarponeja
- 420 g polnomastnega kremnega sira
- 150 g sladkorja v prahu + 2 žlici za jagode
- 1 strok vanilje
- ščep soli
- 2,25 dl sladke smetane
- 600 g jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 10 majhnih španskih vetrcev
- užitne cvetlice za okras (po želji)

Dončićeva Anamaria s sledilci delila podatek, ki so ga vsi želeli
Anamaria Goltes je na Instagramu objavila preprosto poletno sladico in sprožila val povpraševanja. Zdaj je delila še recept za jed, s katero se verjetno sladka tudi Luka Dončić.

Našli smo recept za najboljšo poletno juho
Čisto mogoče je, da smo našli recept za popolno poletno juho. Prepričala nas je z okusi, teksturo … še barva je čudovita. Preizkusite jo še vi.

Starodavna sladica, ki jo morate poskusiti to poletje
Če vas pot zanese na otok Rab, poskusite rabsko torto in takoj vam bo jasno, zakaj mu pravijo otok sreče. Če ste se že vrnili z morja, pa si srečo pričarajte kar doma.
Sestavine
- 100 g masla in še malo za model
- 200 g maslenih piškotov
- 400 g maskarponeja
- 420 g polnomastnega kremnega sira
- 150 g sladkorja v prahu + 2 žlici za jagode
- 1 strok vanilje
- ščep soli
- 2,25 dl sladke smetane
- 600 g jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 10 majhnih španskih vetrcev
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Model za torte premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem zdrobimo v drobtine (ali pa jih zmeljemo v multipraktiku). Maslo stopimo, nato ga temeljito zmešamo z drobtinami. Maslene drobtine stresemo v model in jih v enakomerni plasti pritisnemo ob dno. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da se podlaga strdi.
V skledi z metlico stepemo kremni sir, maskarpone, sladkor, semena, ki smo jih postrgali iz razprtega vaniljevega stroka (strok prihranimo) in sol, da dobimo gladko in gosto kremo. Prilijemo smetano in na hitro zmešamo. Kremo naložimo na podlago v modlu, zgladimo površino in vrnemo v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
Pol ure pred postrežbo damo jagode v skledo (večje razpolovimo), posujemo z 2 žlicama sladkorja v prahu, dodamo balzamični kis in priložimo prazen vaniljev strok. Pomešamo in pustimo, da se jagode malo zmehčajo in spustijo sokove. Četrtino jagod s sokovi vred pretlačimo skozi sito, da dobimo pire (ali pa jih zmeljemo v multipraktiku).
Ko želimo torto ponuditi, jo z nožem obidemo od obodu, jo ločimo od modla in okrasimo z jagodami in španskimi vetrci (nekaj vetrcev nadrobimo). Pokapamo z jagodnim pirejem in po želji okrasimo še s cvetlicami.
Nasvet
Recept za španske vetrce najdete na tej povezavi.