
Cheesecake z jagodami in španskimi vetrci
Le poglejte to sladico - pomladno lepotico!
Cheesecake z jagodami in španskimi vetrci
Le poglejte to sladico - pomladno lepotico!

Sestavine
- 100 g masla in še malo za model
- 200 g maslenih piškotov
- 400 g maskarponeja
- 420 g polnomastnega kremnega sira
- 150 g sladkorja v prahu + 2 žlici za jagode
- 1 strok vanilje
- ščep soli
- 2,25 dl sladke smetane
- 600 g jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 10 majhnih španskih vetrcev
- užitne cvetlice za okras (po želji)

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 100 g masla in še malo za model
- 200 g maslenih piškotov
- 400 g maskarponeja
- 420 g polnomastnega kremnega sira
- 150 g sladkorja v prahu + 2 žlici za jagode
- 1 strok vanilje
- ščep soli
- 2,25 dl sladke smetane
- 600 g jagod
- 1 žlica balzamičnega kisa
- 10 majhnih španskih vetrcev
- užitne cvetlice za okras (po želji)
Postopek
Model za torte premera 20 cm namažemo z maslom in dno obložimo s papirjem za peko. Piškote damo v vrečko za zamrzovanje in jih z valjarjem zdrobimo v drobtine (ali pa jih zmeljemo v multipraktiku). Maslo stopimo, nato ga temeljito zmešamo z drobtinami. Maslene drobtine stresemo v model in jih v enakomerni plasti pritisnemo ob dno. Postavimo v hladilnik za 1 uro, da se podlaga strdi.
V skledi z metlico stepemo kremni sir, maskarpone, sladkor, semena, ki smo jih postrgali iz razprtega vaniljevega stroka (strok prihranimo) in sol, da dobimo gladko in gosto kremo. Prilijemo smetano in na hitro zmešamo. Kremo naložimo na podlago v modlu, zgladimo površino in vrnemo v hladilnik za vsaj 4 ure ali čez noč.
Pol ure pred postrežbo damo jagode v skledo (večje razpolovimo), posujemo z 2 žlicama sladkorja v prahu, dodamo balzamični kis in priložimo prazen vaniljev strok. Pomešamo in pustimo, da se jagode malo zmehčajo in spustijo sokove. Četrtino jagod s sokovi vred pretlačimo skozi sito, da dobimo pire (ali pa jih zmeljemo v multipraktiku).
Ko želimo torto ponuditi, jo z nožem obidemo od obodu, jo ločimo od modla in okrasimo z jagodami in španskimi vetrci (nekaj vetrcev nadrobimo). Pokapamo z jagodnim pirejem in po želji okrasimo še s cvetlicami.
Nasvet
Recept za španske vetrce najdete na tej povezavi.