
Kaj boste skuhali danes?
Jagodni kolač s španskimi vetrci
Kolač s sočnimi jagodami tudi ob deževnih dneh v naš dom prinese veselje
Jagodni kolač s španskimi vetrci
Kolač s sočnimi jagodami tudi ob deževnih dneh v naš dom prinese veselje

Sestavine
- 170 g masla
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- 220 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ žličke soli
- 200 g rjavega sladkorja
- 5 velikih jajc sobne temperature
- 400 g jagod
- 50 g zdrobljenih španskih vetrcev
- sol
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo

Božanski knedl kolač, ki ga pripravite hitreje kot klasične cmoke
Preizkusite recept za slastni knedla kolač, ki je navdušil splet. Sočna kombinacija sliv, vaniljeve kreme in zlatorjavega posipa iz drobtin vas bo navdušila.

Trije posebni recepti s hruškami, ki bodo popestrili vašo ozimnico
Trije posebni recepti, ki bodo popestrili vašo ozimnico - hruškov kompot z ingverjem in cimetom, hruškova marmelada z vaniljo in drzni hruškov čatni.

To je najboljša domača nutela in 5 receptov z lešniki
Tole je naša najboljša domača nutela - boljša od originala! Lešniki pa niso samo za sladice. Odkrijte okusne recepte z lešniki!
Sestavine
- 170 g masla
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- 220 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ žličke soli
- 200 g rjavega sladkorja
- 5 velikih jajc sobne temperature
- 400 g jagod
- 50 g zdrobljenih španskih vetrcev
- sol
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 160 °C. Maslo raztopimo, ga odstavimo z ognja, nato vanj vmešamo smetano in vaniljevo aromo. V drugi skledi zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek in sol ter prihranimo. Jagode očistimo, polovico jih grobo narežemo, polovico pa na rezine.
V veliko skledo damo sladkor in jajca ter z električnim mešalnikom stepamo vsaj 5 minut, da dobimo gosto in penasto mešanico. Dodamo ji mešanico z maslom, na kratko premešamo, nato v skledo vsujemo še mešanico z moko. Na kratko premešamo, da dobimo enakomerno testo. Vmešamo še grobo narezane jagode, testo vlijemo v pripravljen model in poravnamo.
Jagodne rezine in nadrobljene španske vetrce posujemo po vrhu testa, nato pa vse skupaj damo v pečico in pečemo 40 do 45 minut, da kolač postane zlato rjav in da je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino testa, čista, ko jo izvlečemo. Kolač 20 minut ohlajamo v pekaču, nato ga preložimo na kuhinjsko mrežico in do konca ohladimo. Preden ga postrežemo, ga posujemo z malo sladkorja v prahu. Po želji lahko zraven postrežemo stepeno sladko smetano.
Podobni recepti
Priljubljeni recepti
Peresniki s tunino, kaprami in olivami
Preproste testenine, ki bi jih lahko jedli vsak dan
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil