
Jagodni kolač s španskimi vetrci
Kolač s sočnimi jagodami tudi ob deževnih dneh v naš dom prinese veselje
Jagodni kolač s španskimi vetrci
Kolač s sočnimi jagodami tudi ob deževnih dneh v naš dom prinese veselje

Sestavine
- 170 g masla
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- 220 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ žličke soli
- 200 g rjavega sladkorja
- 5 velikih jajc sobne temperature
- 400 g jagod
- 50 g zdrobljenih španskih vetrcev
- sol
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo

Tako ne boste uničili nobenega steaka več
"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Če je vaš tofu brez okusa, ga niste pripravili pravilno
Poletje je čas za žar in piknike. Ti pa niso rezervirani, samo za mesojedce, na žaru se da odlično pripraviti tudi veganski tofu. Za vas smo rpipravili nekaj trikov kako pripraviti popoln tofu na žaru.

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi
Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.
Sestavine
- 170 g masla
- 5 žlic sladke smetane
- 1 žlička vaniljeve arome
- 220 g moke
- 100 g mletih mandljev
- 1 žlička pecilnega praška
- ¼ žličke soli
- 200 g rjavega sladkorja
- 5 velikih jajc sobne temperature
- 400 g jagod
- 50 g zdrobljenih španskih vetrcev
- sol
- maščoba za pekač
- sladkor v prahu za posip
- stepena sladka smetana, ko postrežemo
Postopek
Pekač velikosti 20 x 30 cm namastimo in obložimo s papirjem za peko. Pečico segrejemo na 160 °C. Maslo raztopimo, ga odstavimo z ognja, nato vanj vmešamo smetano in vaniljevo aromo. V drugi skledi zmešamo moko, mandlje, pecilni prašek in sol ter prihranimo. Jagode očistimo, polovico jih grobo narežemo, polovico pa na rezine.
V veliko skledo damo sladkor in jajca ter z električnim mešalnikom stepamo vsaj 5 minut, da dobimo gosto in penasto mešanico. Dodamo ji mešanico z maslom, na kratko premešamo, nato v skledo vsujemo še mešanico z moko. Na kratko premešamo, da dobimo enakomerno testo. Vmešamo še grobo narezane jagode, testo vlijemo v pripravljen model in poravnamo.
Jagodne rezine in nadrobljene španske vetrce posujemo po vrhu testa, nato pa vse skupaj damo v pečico in pečemo 40 do 45 minut, da kolač postane zlato rjav in da je lesena palčka, ki jo zapičimo v sredino testa, čista, ko jo izvlečemo. Kolač 20 minut ohlajamo v pekaču, nato ga preložimo na kuhinjsko mrežico in do konca ohladimo. Preden ga postrežemo, ga posujemo z malo sladkorja v prahu. Po želji lahko zraven postrežemo stepeno sladko smetano.