© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Vroča čokolada

Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Vroča čokolada

Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 skodelice po 300 ml
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroča čokolada

Sestavine

  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 250 g sveže sladke smetane
  • ščep soli
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 zvezdasti janež
  • lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
  • 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
  • sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
steak, meso, grill

Tako ne boste uničili nobenega steaka več

"Obožujem steake, vendar se mi doma pogosto ne posrečijo. Žal mi je vsakega kosa govedine, ki ga uničim, največkrat tako, da ga preveč spečem, zato bi bila hvaležna za nekaj splošnih nasvetov, kako speči popoln steak."

Morski list v malvaziji

Priprava morskega lista za cvrenje v ponvi

Morski list je resnični rolsrojs med ribami, zato je edino prav, da ga pripravimo čim preprosteje, saj lahko le tako zares uživamo v njegovem okusu. Da bi v obrok vnesli malo drame, preizkusite ta kuharski trik za popolno pripravo.

Sestavine

  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 250 g sveže sladke smetane
  • ščep soli
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 zvezdasti janež
  • lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
  • 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
  • sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo

Postopek

1

V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in pomarančno lupinico. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.

2

Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.

Nasvet

Pomarančno lupino isto tanko olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo trakove. Pazimo, da lupimo samo oranžno plast lupine brez belega dela. Za več uporabnih nasvetov pokukajte v našo uspešnico Čokolada.


© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.