© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Vroča čokolada

Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Vroča čokolada

Vroča čokolada je pravi odgovor na vsako vprašanje

Čas priprave 15 min
Zahtevnost Enostavno
Količina 3 skodelice po 300 ml
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
vroča čokolada

Sestavine

  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 250 g sveže sladke smetane
  • ščep soli
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 zvezdasti janež
  • lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
  • 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
  • sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo
buce, bučna pita

Je vsaka buča užitna?

Buče so brez dvoma ena izmed najbolj prepoznavnih jesenskih pridelkov, ki pa jih v resnici lahko uporabljamo skozi vse leto, če jih pravilno hranimo.

Sestavine

  • 450 ml polnomastnega mleka
  • 250 g sveže sladke smetane
  • ščep soli
  • 1 žlica cvetličnega medu
  • 1 zvezdasti janež
  • lupinica 1 bio pomaranče (trakovi)
  • 250 g zelo kakovostne temne čokolade s približno 70 % kakava
  • sladka smetana ali čokoladna pena, ko postrežemo

Postopek

1

V kozico nalijemo mleko in smetano ter dodamo sol, med, strt zvezdasti janež in pomarančno lupinico. Zelo počasi segrevamo skoraj do vrelišča. Pokrijemo in pustimo, da se prepaja, medtem pa nasekljamo čokolado ter pripravimo cedilo in skodelice.

2

Mešanico precedimo, dodamo čokolado in zmešamo, da se stopi. Razdelimo v skodelice in postrežemo, po želji s stepeno smetano ali čokoladno peno.

Nasvet

Pomarančno lupino isto tanko olupimo z lupilnikom za zelenjavo, da dobimo trakove. Pazimo, da lupimo samo oranžno plast lupine brez belega dela. Za več uporabnih nasvetov pokukajte v našo uspešnico Čokolada.

Priljubljeni recepti

Cvetačna juha s pikantno klobaso in česnovimi krutoni

Cvetačna juha bo zares slastna, če jo bomo popestrili z okusnimi dodatki

30 min
Enostavno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.