
»Pohane šnite« z borovničevim kompotom
Iz rubrike Otroci kuhamo
»Pohane šnite« z borovničevim kompotom
Iz rubrike Otroci kuhamo

Sestavine
šnite
- 2 jajci
- 4 žlice mleka
- kapljica vaniljevega izvlečka ali arome
- 4 debele rezine dan starega belega kruha
- maslo za peko
- sladoled, ko postrežeš
borovničev kompot
- 1 žlica sladkorja
- 100 g borovnic
- malo limonovega soka
Preberite tudi

Tri obare, ki vas bodo pogrele na deževen dan
Na deževen dan se nič ne prileže bolj, kot krožnik tople domače obare. Pripravili smo tri slovenske klasike - telečjo obaro, kokošjo obaro in štajersko kislo juho.

Poznate razliko med vietnamskimi in spomladanskimi zvitki?
Odkrijte, kako se vietnamski in spomladanski zvitki razlikujejo, in si shranite naša dva preizkušena recepta s fotografijami postopka korak za korakom.

Okusite Provanso: recept za avtentično jed Bouillabaisse
Francoski Marseille, pristanišče ob Sredozemlju, je že dolgo znano kot mesto ribje juhe bouillabaisse.
Sestavine
šnite
- 2 jajci
- 4 žlice mleka
- kapljica vaniljevega izvlečka ali arome
- 4 debele rezine dan starega belega kruha
- maslo za peko
- sladoled, ko postrežeš
borovničev kompot
- 1 žlica sladkorja
- 100 g borovnic
- malo limonovega soka
Postopek
Sestavine za borovničev kompot daj v ponev in počasi segrevaj na nizkem ognju tako dolgo, da borovnice začnejo spuščati sok. Kuhaj še dve do tri minute, da se kompot malo zgosti, nato ponev odstavi in jo pokrij, da kompot ostane topel.

V posodi ali krožniku zmešaj jajci, mleko, sladkor in vaniljin ekstrakt ter mešaj, da se sladkor stopi. Rezine kruha pomoči v jajčno mešanico.

V ponvi segrej maslo in kruhove rezine na obeh straneh popeci, da postanejo zlato rumene.

»Šnite« postrezi s kepico sladoleda in toplim borovničevim kompotom.
