
Ajdovi blini
Ajdovi blini
Čas priprave
/
Zahtevnost
Enostavno
Količina
/
Oznake

Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Preberite tudi

Huda v Brežicah: butično doživetje pice, glasbe in vina
Preverili smo, zakaj je brežiška picerija Huda tako zelo huda, kar smo sicer nekoč že ugotovili.

Najpogostejše napake pri pripravi polnjenih paprik
Polnjene paprike so poletna klasika, ki izvira iz srednje Evrope in Balkana, a je danes znana po vsem svetu.

Kako jesti surove ribe: okusno, a varno
Surove ribe niso več rezervirane le za japonski suši. V različnih kulturah po svetu imajo svojo edinstveno obliko priprave – od lahkotnega italijanskega cruda do bogatih havajskih skled poke.
Sestavine
- 200 g ajdove moke
- 200 g bele moke
- 20 g kvasa
- 2 jajci
- 40 g masla
- gazirana mineralna voda po potrebi
- sol
- maščoba za pečenje
Postopek
1
Iz ajdove moke, bele moke, jajca, kvasa, stopljenega masla, soli in vode zamešamo nekoliko gostejše testo, kot je testo za palačinke, in ga pustimo vzhajati.
2
Vzhajano testo z zajemalko vlivamo v vročo pomaščeno ponev in počasi spečemo nekoliko debelejše manjše palačinke.