
Burgerji iz kozic in lososa s pikantno majonezo
Pikantna majoneza dobro začini nežnejše okuse kozic in lososa
Burgerji iz kozic in lososa s pikantno majonezo
Pikantna majoneza dobro začini nežnejše okuse kozic in lososa

Sestavine
- 200 g olupljenih surovih kozic
- 4 majhni lososovi fileji brez kože
- 3 mlade čebulice
- 1 limona
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 60 g majoneze
- 4 žličke čilijeve omake (npr. srirache)
- 2 majhni glavici rimske solate
- 1 kumara
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 4 bombice za burgerje s sezamom, ko postrežemo
Preberite tudi

Preproste sladice z jagodami
Preproste sladice z jagodami, ki očarajo z okusom in izgledom – popolne za hitro sladko razvajanje v toplih dneh.

Svilnata maslena omaka - po korakih
Maslena omaka je klasična francoska osnovna omaka, ki jo poznamo tudi pod francoskim imenom beurre blanc.

Kako določiti višino kuhinjskega pulta
Kuhanje naj bo užitek, ne telovadba za hrbet! Odkrijte idealno višino kuhinjskega pulta za udobno ustvarjanje v kuhinji.
Sestavine
- 200 g olupljenih surovih kozic
- 4 majhni lososovi fileji brez kože
- 3 mlade čebulice
- 1 limona
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 60 g majoneze
- 4 žličke čilijeve omake (npr. srirache)
- 2 majhni glavici rimske solate
- 1 kumara
- 1 žlica oljčnega olja
- sol
- poper
- 4 bombice za burgerje s sezamom, ko postrežemo
Postopek
Kozice in čebulice grobo narežemo. Lososove fileje narežemo na koščke. Nastrgamo lupino limone in jo ožmemo. V multipraktiku na hitro zmeljemo polovico kozic, polovico lososa, čebulice, limonovo lupino in polovico koriandra ali peteršilja, da nastane groba masa. Predenemo jo v skledo, vmešamo preostanek kozic in lososa, dobro solimo in popramo ter oblikujemo štiri polpete. Damo jih v hladilnik za 10 minut.
V skledici zmešamo majonezo in čilijevo omako, solimo in popramo ter po okusu dodamo nekaj limonovega soka. Solato narežemo na tanke rezance, kumaro narežemo na trakove z lupilnikom za krompir. Zmešamo ju in začinimo z malo preostalega limonovega soka ter žličko oljčnega olja, nato postavimo na stran.
V veliki ponvi segrejemo preostalo olje in polpete cvremo na vsaki strani 3 do 4 minute oziroma tako dolgo, da dobijo lepo skorjico in so skoz in skoz pečeni. Postrežemo s solato ali v popečenih bombicah za burgerje, po želji z dobro mero pikantne majoneze.