
Sestavine
- 1 zavitek suhega kvasa
- 3 dl mlačnega sojinega napitka
- 1–1,5 žlice stevije v prahu
- 500 g pirine moke
- 1 žlička rumove arome
- 0,7 dl sončničnega olja
- semena iz 1 stroka vanilje
- ščep soli
- malo naribane lupinice bio limone
- 300 g kokosove maščobe za cvrenje

Rjavčki - preprost recept, ki vedno navduši
Sočni, bogati in v sredini še nekoliko mehki - taki so popolni rjavčki!

5 načinov, kako pripraviti piščanca poleti
Piščančje meso je zaradi svoje nežne teksture, nizke vsebnosti maščob in vsestranske uporabe ena najbolj priročnih sestavin poletne kuhinje.

Slasten namaz iz pečenih paprik
To je preprost in varčen, a res okusen in zdrav namaz iz pečenih paprik. Vsi poznamo ajvar, ki tudi vsebuje pečene paprike (poleg drugih sestavin). Ta namaz je po teksturi bolj grob in seveda čisto drugačnega okusa.
Sestavine
- 1 zavitek suhega kvasa
- 3 dl mlačnega sojinega napitka
- 1–1,5 žlice stevije v prahu
- 500 g pirine moke
- 1 žlička rumove arome
- 0,7 dl sončničnega olja
- semena iz 1 stroka vanilje
- ščep soli
- malo naribane lupinice bio limone
- 300 g kokosove maščobe za cvrenje
Postopek
Kvas raztopimo v mlačnem sojinem napitku in z vsemi drugimi sestavinami zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 30 minut.
Testo položimo na pomokano delovno površino in razdelimo na 20 koščkov. (Ali pa testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo krofe.)
Koščke testa oblikujemo v kroglice, jih sploščimo in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pokrijemo in pustimo, da vzhajajo.
Maščobo segrejemo na 160 °C, vanjo položimo krofe in jih po obeh straneh ocvremo.
Nasvet
Veganske krofe lahko tudi nadevamo. Postopek je različen glede na to, ali iz testa oblikujemo kroglice ali iz razvaljanega testa izrežemo krofe. Oba načina sta podrobno opisana v članku Pustni krofi: postopek po korakih.