© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o. - Vse pravice pridržane.

Kaj boste skuhali danes?

Ozadje

Veganski pustni krofi

Veganski pustni krofi

Čas priprave 40 min + vzhajanje
Zahtevnost Enostavno
Količina za 20 krofov
Deli recept
Facebook
Kopiraj povezavo
Povezava je kopirana!
Deli
recipe_image.jpg

Sestavine

  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 3 dl mlačnega sojinega napitka
  • 1–1,5 žlice stevije v prahu
  • 500 g pirine moke
  • 1 žlička rumove arome
  • 0,7 dl sončničnega olja
  • semena iz 1 stroka vanilje
  • ščep soli
  • malo naribane lupinice bio limone
  • 300 g kokosove maščobe za cvrenje
pečenka, grozdje

Otvoritev sezone: 3 slastne jedi z grozdjem

Ko se na tržnicah in policah znajde sveže grozdje, je čas, da ga poleg občasnega prigrizka na mizi, povabimo tudi v kuhinjo. Sočno, sladko-kiselkasto in aromatično grozdje čudovito uravnoteži slane jedi, poudari kremaste teksture in doda lahkotnost sladicam.

Sestavine

  • 1 zavitek suhega kvasa
  • 3 dl mlačnega sojinega napitka
  • 1–1,5 žlice stevije v prahu
  • 500 g pirine moke
  • 1 žlička rumove arome
  • 0,7 dl sončničnega olja
  • semena iz 1 stroka vanilje
  • ščep soli
  • malo naribane lupinice bio limone
  • 300 g kokosove maščobe za cvrenje

Postopek

1

Kvas raztopimo v mlačnem sojinem napitku in z vsemi drugimi sestavinami zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo na toplem vzhajati 30 minut.

2

Testo položimo na pomokano delovno površino in razdelimo na 20 koščkov. (Ali pa testo razvaljamo na debelino 1 cm in izrežemo krofe.)

3

Koščke testa oblikujemo v kroglice, jih sploščimo in položimo na pomokano kuhinjsko krpo. Pokrijemo in pustimo, da vzhajajo.

4

Maščobo segrejemo na 160 °C, vanjo položimo krofe in jih po obeh straneh ocvremo.

Nasvet

Veganske krofe lahko tudi nadevamo. Postopek je različen glede na to, ali iz testa oblikujemo kroglice ali iz razvaljanega testa izrežemo krofe. Oba načina sta podrobno opisana v članku Pustni krofi: postopek po korakih.

Priljubljeni recepti

Sirovi špecli

Odlična sirova priloga k mesnim jedem.

1 h
Srednje zahtevno

© 2025 SVET24, informativne vsebine d.o.o.

Vse pravice pridržane.